Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Pénteken adja ki 'Ægo Templo' című albumát a francia DÉLUGE zenekar - itt a teljes stream!


2020-11-04

A francia black metal / hardcore banda néhány hete világraszóló lemezszerződést kötött a Metal Blade Records-szal.

A Déluge zenekar 2015-ben debütált, egy 'Æther' című albummal, amit a Les Acteurs de l'ombre kiadó dobott piacra, rajta kilenc dallal, mely az ambient zene és a modern black metal, illetve a post-hardcore műfajok keverékeként jellemezhető. Az 'Æther' album rögtön a műfaj nagyjai (Celeste, Amenra, Deafheaven, stb.) közé emelte a Déluge zenekart - többek közt ennek köszönhetően kötött a bandával új lemezszerződést a neves Metal Blade Records.

A Déluge soron következő, második nagylemeze 2020. november 6-án, pénteken fog megjelenni, 'Ægo Templo' címmel.

A banda hivatalos közleménye így szól: "Az elmúlt három évben csenben voltunk, de biztosíthatunk róla titeket, hogy megérte ennyit várni! Második albumunk munkálatai meglehetősen nehéz és kimerítő folyamat volt, de most végre izgatottan jelenthetjük, hogy a Metal Blade személyében megtaláltuk a megfelelő partnert annak kiadására. Ezúton mondunk köszönetet a Les Acteurs de l'ombre kiadónak, amiért ilyen fantasztikus munkát végeztek az 'Æther' album ügyében, és a legjobbakat kívánjuk nekik a jövőre nézve!".

Az új Déluge album producere a banda gitárosa, François-Thibaut Hordé, valamint Thibault Chaumont (Deviant Lab Stúdió / Igorrr, Carpenter Brut, Birds In Row) volt - ez utóbbi keverte és maszterizálta is a hanganyagot. Az 'Ægo Templo' dala "nagy előrelépést fémjeleznek a Déluge történetében: szinte minden dalban hallható "tiszta vokál", billentyű és egyéb, korábban nem alkalmazott hangszer (mint például szopránó szaxofon). "Bátran kijelenthető, hogy az új lemez - egyedi hangzása révén - elválasztja a Déluge zenekart a kortárs bandáktól, és még inkább kiemeli a zenekar identitását".

A Déluge egy neves művész, a párizsi Valnoir (Metastazis Studio) segítségét kérte a lemezborító megalkotására; emellett pedig olyan híres zenészeket bérelt fel vendégként, mint Tetsuya Fukagawa (a japán screamo-legenda Envy zenekarból), Matthieu Metzger szaxofonos és Hélène Muesser énekesnő, hogy ezzel is színesebbé tegye az album összhatását.

 

A tracklista:
01. Soufre
02. Opprobre
03. Abysses
04. Fratres
05. Gloire Au Silence
06. Ægo Templo
07. Baïne
08. Digue
09. Béryl
10. Vers

Az első single-dal / videó, az 'Opprobre' lentebb elérhető, ízelítőképpen az album előrendeléséhez, amit itt lehet leadni különféle változatokra.

Frissen megjelent a 'Digue' című szám hivatalos videoklipje is, amit a VCR stábja rendezett. Íme a premier:

Egy nappal a megjelenés előtt közzétették a teljes albumot:

A Déluge az eredeti tervek szerint 2020 decemberében az Igorrr előzenekaraként turnézott volna Franciaországban, de a koronavírus-járvány okán elmarad a körút.

A Déluge zenekar Facebook-oldala itt érhető el: www.facebook.com/wearedeluge


Pénteken adja ki 'Ægo Templo' című albumát a francia DÉLUGE zenekar - itt a teljes stream!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás