Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

CELESTIAL SEASON - 20 év után új albummal tért vissza a legendás holland doom banda; itt az új videoklip!


2020-12-01

A holland Celestial Season zenekar két évtized után jelentkezett új nagylemezzel: a 'The Secret Teachings' című album október 23-án látott napvilágot, a Burning World Records jóvoltából.

A kilencvenes évek elején alkult, holland doom / death metal banda komoly nemzetközi hírnévre tett szert első két nagylemezével: mind az 1993-as 'Forever Scarlet Passion', mind pedig a '95-ös 'Solar Lovers' a műfaj legnagyobb becsben tartott remekműveinek számít, olyan klasszikusok mellett, mint az Anathema-féle 'Serenades', a Paradise Lost-féle 'Gothic' és a My Dying Bride-féle 'Turn Loose the Swans'. Ezen a két albumon a Celestial Season "doom-érás" felállása zenélt; vagyis Stefan Ruiters énekes, Lucas van Slegtenhorst basszusgitár, Olly Smit és Pim van Zanen gitárosok, Jason Köhnen dobos, Jiska Ter Bals hegedűs és Elianne Anemaat csellista.

Most, 25 évvel később ugyanez a felállás egyesítette erejét, hogy közösen megalkossanak egy egyórás zenei kalandot, ami amellett, hogy felidézi a Celestial Season korai éveinek varázsát és hangulatát, kiváló módon felvonultatja a hét tehetséges és tapasztalt zenész mesteri, kiegyensúlyozott kollaborációját.

"Új albumunk magvai hosszú éveken keresztül nőttek és fejlődtek - ezidő alatt pedig úgy éreztük, hogy teljessé kell tennünk a kört, amit három évtizeddel ezelőtt megkezdtünk. A 'The Secret Teachings' egy személyes hangvételű album, egyben egy hatalmas főhajtás azon elkötelezett rajongók előtt, akik kitartóan támogattak minket az évek során" - közölte a banda.

A Burning World Records 2020. október 23-án adta ki a 'The Secret Teachings' albumot. Ezzel egyidőben újra megjelent a banda két "doom-érás" nagylemeze, a 'Forever Scarlet Passion' és a 'Solar Lovers'; méghozzá remaszterizált (James Plotkin) formában. Az új kiadványok rendelési infói itt találhatók meg.

Az új nagylemez borítója és dallistája így néz ki:

Elsőként a 'For Twisted Loveless' című új számot osztotta meg a banda. Ezt Jason Köhnen dobos így kommentálta: "25 évvel a klasszikus 'Solar Lovers' album megjelenése után, büszkén mutatjuk be első új dalunkat következő lemezünkről, a Burning World Records jóvoltából megjelenő 'The Secret Teachings'-ről! Azért választottuk a ‘For Twisted Loveless’ dalt, mert ez az album leginkább reprezentatívabb tétele; remek ízelítőt ad a lemez sokszínűségéhez és változatosságához. Reméljük, élvezitek a zenét, legalább annyira, amennyire mi élveztük az album megírását!".

December elején közzétették a 'The Secret Teachings Of All Ages' című szám hivatalos videóját. Az új album nyitó-dalát Manly P. Hall munkássága inspirálta.

A Celestial Season legutóbb 2000-ben adott ki teljes értékű stúdióalbumot: a 'Lunchbox Diaries' - valamint az azt megelőző, 'Orange' (1997) és 'Chrome' (1999) című albumok - stoner rock / metal stílusban fogantak, az eredetitől eltérő felállással.

2020. október 30-án megjelent egy válogatás-lemez is, amin a banda elsőkét demó-lemezének (1991 - 'Promises', 1994 - 'Promo 1994') újrakevert változatai találhatók meg, összesen 50 percben.


CELESTIAL SEASON - 20 év után új albummal tért vissza a legendás holland doom banda; itt az új videoklip!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás