Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [545. rész]


2020-09-19

Ma egy sikeres japán folk-rock banda zenél új epizódunkban.
 

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 545. rész

WAGAKKI BAND - 'Tengaku'

A Wagakki Band (japánul: 和楽器バンド) egy távol-keleti rockzenekar, ami wagakkin (tradícionális japán hangszer) adja elő dalait. Eredetileg Vocalois ének-szintetizátor programmal írták számaikat, de a későbbiekben már saját előadású szerzeményeik is születtek. 'Tengaku' (天樂) és 'Senbonzakura' (千本桜) című dalaik többmilliós megtekintéssel rendelkeznek a YouTube-on. A csapat 7 éves fennállása során körbeturnézta Ázsiát, Európát és az Egyesült Államokat is.

A Wagakki Band felállását Suzuhana Yuko (鈴華ゆう子) énekesnő és Machiya (町屋) gitáros vezeti. Mellettük szerepel a bandában Ninagawa Beni (蜷川べに), aki tsugaru-shamisen hangszeren játszik; Ibukuro Kiyoshi (いぶくろ聖志), aki koto hangszeren zenél; a basszusgitáros Asa (亜沙), a shakuhachi-játékos Kaminaga Daisuke (神永大輔), a dobos Wasabi (山葵), illetve Kurona (黒流), aki wadaiko-n játszik.

A Wagakki Band-nek mindeddig hat stúdiólemeze jelent meg - ezek mindegyike előkelő helyen végzett a távol-keleti országok zenei toplistáin. Legújabb albumuk, a 'Tokyo Singing' 2020. október 14-én fog megjelenni. Ezen kívül kiadtak kiadtak öt koncertlemezt / hivatalos videót, hét kislemezt és két válogatás-albumot. 2015-ben elnyertek kettő, 2018-ban pedig egy Japan Record Awards-díjat.

Bővebb infók, hírek: wagakkiband.com


Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.

 

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [545. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás