Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

HJELVIK - új viking-metal bandában tűnt fel a Kvelertak egykori frontembere, Erlend Hjelvik; itt a második klipes dal, a 'Helgrinda'!


2020-10-15

A Nuclear Blast kiadó mutatta be az új norvég "blackened viking heavy metal" projektet, amit Erlend Hjelvik, a Kvelertak egykori frontembere / dalszövegírója alapított.

Erlend Hjelvik - miután körbeturnézta a világot (olyan legendás bandák társaságában, mint a Metallica, a Ghost, vagy a Slayer), illetve elnyert négy Spelleman-díjat, 2018-ban úgy döntött, szakít eredeti bandájával, a Kvelertak-kal, és ezentúl új projektjére, a vezetéknevéről elnevezett Hjelvik-re összpontosít.

Hjelvik első szólóalbuma 'Welcome to Hel' címmel jelenik meg, 2020. november 20-án. A különféle északi, viking mítológiákon és történelmi meséken alapuló albumot Portland-ben rögzítették, Justin Phelps hangmérnök (Joe Satriani, Poison Idea, Slough Feg) közreműködésében. A hanganyag véglegesítését a Grammy-díjas hangtechnikus, Alan Douches (Mastodon, Converge, Baroness) látta le. Vendégként szerepel a lemezen Matt Pike (Sleep, High on Fire) és Mike Scalzi (Slough Feg). A lemezborítót és a Hjelvik-logót a legendás Joe Petagno (Motörhead, Led Zeppelin, Nazareth, stb.) készítette.

A Hjelvik zenekar felállása így néz ki:

Erlend Hjelvik – ének / dalszövegírás / zeneszerzés
Rob Steinway – szólógitár
Remi André Nygård – ritmusgitár
Alexis Lieu – basszusgitár
Kevin Foley – dobok

A tracklista:
01. Father War
02. Thor’s Hammer
03. Helgrinda
04. The Power Ballad of Freyr
05. Glory of Hel
06. 12th Spell
07. Ironwood
08. Kveldulv
09. North Tsar
10. Necromance

A 'Welcome to Hel' albumot előrendelni itt lehet különféle változatban. Az első ízelítő, a 'North Tsar' című szám hivatalos klipje lentebb megtekinthető (cenzúrázott formában; a cenzúrázatlan verzió itt lesz elérhető)

Erlend Hjelvik így szólt: "Nagyon jó érzés végre ízelítőt adni az embereknek mindabból, amire számítani kell. Itt egy fantasztikus videó, a 'North Tsar', amit a Grupa13 tehetséges stábja készített számomra!".

Újonnan megjelent a 'Helgrinda' című single hivatalos videója, amit a neves román művész, Costin Chioreanu (At The Gates, Sigh, Napalm Death) készített.

Hjelvk így szólt: "A 'Helgrinda' az egyik személyes kedvencem az albumról. Ezt a számot teljes egészében norvég nyelven adjuk elő. A lemezen ez az egyik black metal-osabb nóta; szóval szinten nyilvánvaló volt, hogy anyanyelvemen kell előadnom a sorokat. A dalszöveg egyébként ősi skandináv temetkezési rítusokat mutat be, és a túlvilág - Hel - felé vezető, végzetes utazásról ad kórnikát".

Erlend Hjelvik korábban így nyilatkozott lemezszerződése kapcsán: "Nagyon boldog vagyok, hogy a Nuclear Blast kiadó kötelékébe tartozhatok - ezzel egy álmom vált valóra. Egészen tinédzserkorom óta rajongója vagyok a klasszikus NB-bandáknak, mint például az Immortal, a Dimmu Borgir vagy az In Flames; szóval számomra hatalmas megtiszteltetés, hogy új otthonomnak nevezhetem a Nuclear Blast-otl Biztos vagyok benne, hogy közösen eljuttatjuk a világ minden tájára a Hjelvik-metalt és a 'Welcome to Hel' albumot... plusz még annál is többet!".


HJELVIK - új viking-metal bandában tűnt fel a Kvelertak egykori frontembere, Erlend Hjelvik; itt a második klipes dal, a 'Helgrinda'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás