Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [546. rész]


2020-09-23

"Öld meg a benned rejlő rendőrt!" - erre szólít fel egy frissen megjelent album első dala. Egy jövőbeni klasszikussal ismerkedtünk most meg!

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 546. rész

ANCST - 'Kill Your Inner Cop'

A német Ancst zenekar 2011-ben alakult, egy kéttagú stúdió-projektként; tehát ez a banda egyértelműen pionírnak számít a blackened hardcore-színtéren, illetve az európai DIY-underground szcénán. A csapat alapvetően a hardcore és a metal műfajokra építi zenéjét, de dalaikat erősen meghatározza a melodic black metal, brutál-hardcore és a crust műfaj is. Mindez megfelelő mértékű dühvel, valamint társadalmi és politikai érzékenységgel keveredik a dalszövegekben.

Az Ancst mindeddig négy nagylemezt, illetve több EP-t és split-albumot adott ki, olyan kiadók révén, mint a Vendetta Records, az Alerta Antifascista, a Supreme Chaos és a Halo Of Flies; jelenleg azonban független zenekarként működnek. A bandát a nemzetközi sajtó is nagyra méltatja; és széleskörű rajongótáboruk van, mind a HC-, mind a metal-fanok köreiben.

A csapat 2014-re vált teljessé - koncert-képes felállásukat olyan fesztiválokon mutatták be, mint a Fluff Fest, a Bloodshed Fest, vagy a New Noise Fest; emellett pedig rendszeresen turnéznak Nagy-Britanniában és Európa egész területén is.

A banda 2018-ban kötött új lemezszerződést; méghozzá a legendás német Lifeforce Records-szal - ennek értelmében pedig 2018 februárjában megjelent harmadik nagylemezük, a 'Ghosts of the Timeless Void', amit júliusban követett a 'Celestial'. Ezen kívül abban az évben kiadtak még egy válogatás-albumot ('Anomaly') és egy split-lemezt is - ez utóbbit a Depravation zenekarral közösen.

Legújabb albumuk, a független gondozásban megjelent 'Summits of Despondency' - amin a fentebb hallható, 'Kill Your Inner Cop' című szám is szerepel - 2020. szeptember 18-án látott napvilágot.

Az új lemezzel kapcsolatos, hivatalos közlemény így szól:

"Az Ancst háta mögött egy nagyszabású, 23 kiadványt magában foglaló katalógus áll. Ezek sokféle stílusú kiadványok - kezdve a raw black metallal és a dark-ambient műfajjal, egészen a metallic hardcore és különböző extrém metal-alfajokig. Az Ancst tehát nem idegenkedik a kísérletezéstől; viszont ennek ellenére kialakították sajátos hangzásukat és megszólalásukat, mely minden egyes új lemezzel újabb dimenziókkal bővül. Legújabb alkotásuk, a 'Summits of Despondency' album sem kivétel ezalól.

Miközben a banda hű marad gyökereihez, metal/HC-crossover stílusú zenéjéhez, az új album esetében különféle ambient / drone / film zenei betétek is felfedezhetők a dalokban. Attól függetlenül, hogy az Ancst "alapvető zenei összetevőként" tekint a blast -beatekre, a banda nem fél a lassabb, vontatottabb zenei témákkal való kísérletezgetéstől sem.

Dalszövegek tekintetében az Ancst mindig is szókimondó banda volt. Az új lemez címében szereplő "summits" ["tetőpontok"] kifejezés politikai témákra utal; a társadalmi igazságtalanságokat jelöli; de egyben lelki problémák és magánügyi gondok is teret kapnak a dalszövegkben - ezekre utal a "despondency" ("reménytelenség") kifejezés.

Összességében kijelenthető, hogy az Ancst ismét hű maradt zenéje "csináld-magad" attitűdű stílusához (nem véletlen, hogy a tagok maguk végezték el a hanganyag keverését, maszterizálását, feleltek a kiadásért, és még a lemezborítót is ők maguk alkották meg), és egy leendő metalzenei klasszikust tett le az asztalra".

Bővebb infók az Ancst kiadványairól a banda Bandcamp-oldalán találhatók; hírek a zenekarról pedig a Facebookon találhatók.


Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [546. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás