Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

ACCU§ER - a bandáról nevezték el új albumukat a legendás német thrasherek; végighallgatható a teljes lemez!


2020-11-14

A Metal Blade Records november 13-án dobta piacra a banda vadonatúj stúdiólemezét, ami itt teljes egészében meghallgatható!

Az Accu§er zenekar 1986-ban alakult. A német kvartett azóta összesen 11 nagylemezt adott ki; köztük olyan klasszikusokat, mint a 'Who Dominates Who?', a 'Repent' vagy a 2013-as, 'Diabolic' című ópusz. Habár néhány tagcsere után 1996-ban feloszlottak, később Scartribe néven adtak koncerteket és írtak dalokat. Aztán 2008-ban úgy döntöttek, mégiscsak Accu§er-ként folytatják. Legutóbbi nagylemezük 2018 januárjában jelent meg, 'The Mastery' címmel, új partnerük, a Metal Blade Records jóvoltából.

Az Accu§er az utóbbi két évben konstant dalszerzést folytatott. Koncertjeik végtelen energiájának és spontaneitásának köszönhetően az új dalok viszonylag gördülékenyen, rövid időn belül összeálltak. Állandósult producerük, Martin Buchwalter társaságában végül 2020 elején készültek el az újabb stúdió-anyaggal, a híres Gernhart Stúdió (Destruction, Tankard, stb.) falai között. Az új album - amit egyenesen a bandáról neveztek el - végleges maszterizálását a legendás Dan Swanö látta el.

"A kíváncsiság teszi naprakésszé a dolgokat" - írja közleményében a banda énekes-gitárosa, Frank Thoms. "Ha új dalokat írsz, naprakész tudsz maradni, és izgatottan figyelheted a további fejleményeket, valamint azt, hogy a hallgatók hogyan reagálnak az új nótákra. Így a folyamat sosem lesz unalmas - mindig új kihívásokkal kell szembenézed".

A végeredmény egy végtelenül dinamikus album lett, ami - annak ellenére, hogy egy jövőbeni thrash-klasszikus - különféle stílusokon és hangulatokon át kalauzolja a hallgatókat; egyben pedig bebetonozza az Accu§er pionír státuszát.

A zenekarba nemrég visszatér René Schütz szólógitáros, aki 2011-et megelőzően számos Accu§er-lemezen szerepelt. A csapat ezzel is csak növeli az új anyag nívóját. "Nagyon örülünk, hogy René újra itt avn közöttünk, és amint azt hallani is fogjátok, barátunk szólói ezúttal is hihetetlenül zseniálisak. Részemről ő azon kevés thrash metal-gitárosok egyike, akik tökéletesen képesek a technikásságot érzéssel, feelinggel ötvözni" - mondta Thoms.

Az új album felvonultat minden olyan elemet, ami évtizedek óta meghatározza az Accu§er hangzását: súlyos és nyers thrash-riffek, agresszív vokálok, és egy kis dallam - ezekből áll össze a lemez. Nem véletlenül nevezték azt el egyenesen a bandáról. "A vérbeli Accu§er-hangzás benne van a DNS-ünkben; ez a mi sajátos thrash metal-stílusunk. Hogy őszinte legyek, én magam azt szeretem a legjobban, amikor izgatottan figyelhetem, hogyan áll össze egy új album; hogyan fejlődik a zene minden egyes alkalommal".

"Sikerült jól átgondolt dalokat egyszerű megszólalásúvá tennünk. Emellett tudat alatt is belevittünk a keverékbe különféle metal-alfajokat, de alapvetően igyekeztünk felvonultatni a banda esszenciáját: vagyis a 'Repent' (1992) album groove-jai, a 'Who Dominates Who' (1989) riff-stílusa, plusz első albumunk, a 'The Conviction' (1987) struktúrái, valamint a 'Reflections' (1994) és a 'Taken by the Throat' (1995) stilisztikája vegyül eggyé ezekben az új, egyébként fülbemászó dalokban".

A tracklista:
01. Misled Obedience
02. Phantom Graves
03. Temple Of All
04. Lux in Tenebris
05. Be None The Wiser
06. Rethink
07. Psychocision
08. Contamination
09. The Eliminator
10. Seven Lives
11. A Cycle's End

Az album első ízelítője, a 'Phantom Graves' című szám hivatalos videoklipje (valamint gitáros playthrough-videója) itt érhető el:

Később megjelent a 'Misled Obedience' című szám szöveges videója is:

A megjelenés napján közzétették a teljes album-streamet:

Az 'Accu§er' album rendelési infóit az alábbi képre kattintva lehet elérni:

A banda lemez-megjelenés napján exkluzív virtuális koncertet adott, Thrash In A Box elnevezéssel. A performansz során új dalok és régi klasszikusok egyaránt elhangzottak. Íme a teljes felvétel:

Az Accu§er jelenlegi felállását Frank Thoms énekes-ritmusgitáros, René Schütz gitáros, Frank Kimpel basszusgitáros és Olli Fechner dobos alkotja.


ACCU§ER - a bandáról nevezték el új albumukat a legendás német thrasherek; végighallgatható a teljes lemez!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás