Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

Végighallgatható a görög CALYCES zenekar debütáló albuma, az 'Impulse to Soar'


2020-10-15

Az athéni Calyces együttes október 16-án jelenteti meg debütáló albumát.

A 2018-ban alakult Calyces zenekart Manthos Stergiou (gitár, szintetizátor, vokál) vezeti. Mellette Giannis Golfis gitáros, Stelios Tragos basszer és Alex Stavropoulos dobos szerepel a jelenlegi felállásban.

A bemutatkozó 'Impulse to Soar' című albumon a prog-metal 2000-es évek eleji stílusa vegyül a hetvenes évek klasszikus prog-rock muzsikájával. A banda alapvetően a "gondolkodó ember zenéjének" nevezi saját alkotásait. A Calyces debütáló albumára 10, "súlyos riffekkel, poliritmikus megoldásokkal, atmoszférikus betétekkel és megannyi dallammal, groove-val és energiával".

Az 'Impulse to Soar' borítója és dallistája így néz ki (az alábbi lejátszón végig is lehet hallgatni az összes új dalt):

Vendégként szerepel a lemezen a Shining-ból ismert Jørgen Munkeby (Shining), aki szaxofon-szólózik az 'Unfair Labour' dalban (ami lentebb elérhető) és Chrysa Tsaltampasi (Spineless, Bella Fuzz), aki a 'Beyond Sight' dalban vokálozik.

A hanganyag maszterizálását a Grammy-díjas hangmérnök, Alan Douches (Mastodon, Kvelertak, The Dillinger Escape Plan, stb.) látta el. A felvételek több különböző, athéni stúdióban zajlottak, "gondosan megválogatott kollaborátorok" közreműködésében.  

Az albumot erősen ajánlják a Mastodon, az Alice In Chains, az Intronaut, a King Crimson, a Baroness, a Tool vagy éppen a The Mars Volta rajongóinak.

Nemrég megjelent az 'Unfair Labour' című szám, amiben a norvég Shining együttes frontembere Jørgen Munkeby szaxofonozik. Íme a premier:


Végighallgatható a görög CALYCES zenekar debütáló albuma, az 'Impulse to Soar'
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás