Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Elkészült első albumával a Dawn Of Disease egyes tagjaival felálló HIRAES együttes - itt a friss videoklipes szám, az 'Eyes Over Black'!


2021-07-04

A Hiraes egy újonnan alakult melodic death metal-alakulat, ami a Napalm Records lemezkiadóval és a Napalm Events koncertszervezővel kötött szerződést.

A német Hiraes együttes magában foglalja a legendás Dawn Of Disease zenekar mind a négy instrumentalistáját (Lukas Kerk és Oliver Kirchner gitárosok, Christian Wösten basszer és Mathias Blässe dobos), valamint Britta Görtz énekesnőt (Critical Mess, ex-Cripper). Az így létrejött felállás egy izgalmas, dinamikus, új és friss melodic death-projektet alkot, melynek zenéje alapvetően az intenzív női vokálra épül, de nem maradnak el a fülbemászó dallamok és a feszes gitár-témák sem, melyek elsősorban Lukas Kerk nevét dícsérik; lévén ő a banda fő dalszerzője. Miután a tagok korábbi projektjeik - főként a Dawn Of Disease - színeiben számos albumot kiadtak és több alkalommal is intenzíven turnéztak, a közeljövőben minden erejükkel a Hiraes debütáló albumának megalkotására fókuszáltak.

A Hiraes eredeti közleménye így szól: "Nagyon boldogok vagyunk, hogy leigazolt minket a Napalm kiadó, sé már alig várjuk, hogy kezdetét vegye a kooperáció. A Napalm Records és a Napalm Events személyében két erős partner állt mellénk, akik nagy segítségünkre vannak abban, hogy az egész világ megismerje a Hiraes zenéjét. Nagyon örülünk és rettentően büszkék vagyunk, hogy hamarosan minden metalista megismerkedhet velünk! Jelenleg keményen dolgozunk a debütáló albumon, amit hamarosan ki fogunk adni. Alig várjuk már, hogy közzétegyük az első single-dalt, és belátható időn belül turnéra induljunk! Maradjatok türelemmel!".

A Hiraes zenéjét erősen ajánlják az Insomnium, az At The Gates, az Arch Enemy és az Amon Amarth rajongóinak. Dalaik stílusa ettől független alapvetően sajátos és könnyen felimserhető; egyedi identitással rendelkezik. Ezt tapasztalhatjuk meg a banda bemutatkozó, 'Solitary' című albumán, ami 2021. június 25-én lát napvilágot.

A debüt-album egy atmoszférikus, instrumentális bevezetővel indul; majd támad a 'Shadows Break' dal, amiben Britta Görtz fitogtatja könyörtelen vokál-skáláját. Ezt követi a 'Grain Of Sand', ami egy újabb, pusztító riffeken alapuló, brutális vokálokkal felszerelt, súlyos nóta. Az albumon továbbá olyan agresszív szerzemények kaptak még helyet, mint a '1000 Lights', a pengeéles 'Eyes Over Black' és a végtelenül tempós címadó szám', melyek egytől egyig azt bizonyítják, hogy a Hiraes-gépezet egy pillanatra sem áll le; mindvégig a maximumon pörög!

"Debütáló albumunk, a 'Solitary' öt zenész melodic death metal műfaj iránti csillapíthatatlan szenvedélyének a gyümölcse" - közölte a banda. "Rengeteg érzelmi energiával van feltöltve ez a lemez; így az garantáltan elnyeri a műfaj minden rajongójának a tetszését. Himnusz-szerű dallamok és fogós riffek találkoznak sokoldalú dob-témákkal és énekesnőnk, Britta változatos hangszínű hörgéseivel. A végeredmény egy egyedülálló anyag, ami a melodic death metal műfaj legjavát jelképezi. Az album tökéletesre csiszolt hangzása a Fascination Street Stúdiónak és Jens Bogren-nek; az intenzív lemezborító pedig Costin Chioreanu-nak köszönhető. Elmondhatatlanul elégedettek vagyunk ezzel az albummal - alig várjuk már, hogy június 25-én végre a metal-közösségre szabadíthassuk a 'Solitary'-t!".

A tracklista:
01. Shadows Break
02. Under Fire
03. Grain Of Sand
04. 1000 Lights
05. Eyes Over Black
06. Outshine
07. Solitary
08. Strangers
09. Running Out Of Time

Az első ízelítő, az 'Under Fire' című single lentebb elérhető hivatalos videoklip formájában. Ezt így kommentálta a banda: "Rendkívül büszkék vagyunk, hogy bemutathatjuk első single-dalunkat. Az 'Under Fire' egy monumentális melodic death metal-nóta, amiben benne van zenénk minden különféle eleme: kezdve a fogós, dallamos-melankólikus témákkal, át a groove-os headbangelésen, egészen a pörgős dob-témákig, itt minden megtalálható, ami egy metal-rajongó ínyére válhat. Arról nem is beszélve, hogy egy rendkívül fantasztikus videó készült az 'Under Fire'-höz!".

Alább elérhető a dal dobos playthrough-videója is:

Újonnan megjelent a 'Solitary' dal hivatalos kisfilmje is. Az album címadó dala egy "súlyos riffeken alapuló, sötét és mégis bombasztikus melodic death metal-vihar, mely garantáltan hosszan tartó benyomást hagy a hallgatók számára".

A friss single, az 'Eyes Over Black' "erőteljes zenei videó" formájában jelent meg, amit "autentikus koncert-beállásban" forgattak, hogy ezzel is "demonstrálják a banda gyilkos élő energiáját".

A 'Solitary' albumot különféle változatokban lehet előrendelni, az alábbi képre kattintva:


Elkészült első albumával a Dawn Of Disease egyes tagjaival felálló HIRAES együttes - itt a friss videoklipes szám, az 'Eyes Over Black'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás