Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

Nile, Perversion és Serpents Rise tagok vendégeskednek NADER SADEK új EP-jén - novemberben jelenik meg a 'The Serapeum'


2020-10-21

A neves egyiptomi-amerikai művész / rendező / death metal zenész Nader Sadek november 20-án kiad egy új, négy-számos EP-t.

A 'The Serapeum' című mini-album Nader Sadek első kiadványa a 2014-es 'The Malefic: Chapter III' EP  megjelenése óta; egyben a hivatalos felvezetője a 2021 első felében megjelenő, 'Malefic' című nagylemeznek.

A 'The Serapeum' albumon - Sadek mellett - Karl Sanders (Nile), Derek Roddy (Serpents Rise) és Mahumud Gecekusu (Perversion) zenél, akik 2017-ben látogattak Egyiptomba Sadek és a Cairometal.net szerkesztőinek meghívására, néhány további neves vendég társaságában. Sanders és Roddy ekkor járt először az "ősi földön". Az új EP-t egyébként egy ősi egyiptomi temetkezési helyről nevezték el, reflektálva ezzel a a kollektíva inspirációira, amit a felfedezetlen, föld alatti dolgok nyújtanak. Sadek vokált-témáit konkrétan Sznofru piramisában rögzítette.

Az EP első tétele, a 'The Serapeum: Black Osiris' meghatározza a lemez alap-hangulatát, és felvonultatja azt a stílust, amiben Sadek mesternek számít: könyörtelen és vad death metal muzsika, tele harmonikus gitár-témákkal és black metal-hatású avant-gárd dallamokkal. Ebben a dalban nem mellesleg Morean (Dark Fortress, Alkaloid) és Shaun LaCanne (Putrid Pile) kórus-vokálozik. A basszusgitárt Benoit Claus (Gorod) kezeli; míg Gecekusu játszik minden ritmust, Sanders nevéhez pedig a gitárszóló fűződik.

A 'The Serapeum: Polluted Waters' című tételben Sanders kezeli a ritmusgitárt, de egyfajta experimentáció is felfedezhető ebben a dalban; lévén keleti harmóniák és drone-témák is hallhatók benne, köszönhetően Alex Zubair-nak (Nephelium). Emellett Nancy Mounir, Egyiptom egyik legnagyobb zenei tehetsége theremin hangszerrel színesíti a palettát. Dominic "Forest" Lapointe (Augury) hörög a dalban, Gecukusu és Sanders pedig szólózik.

A 'ReSarcophogus' dal - amit Szerapeum szarkofágjában rögzítettek - a fentebb említett, 'The Serapeum' című kompozíció két változatának elegye, melyet Ahdy Khairat hangmérnök állított össze; míg az utolsó, szintén 'The Serapeum' címmel ellátott tétel egy live-verzió, melyben Zubair, Jim Ross (Bandwhore), Kevin Paradis (Benighted) és George Maier (ex-Pestilence) zenél. 

Nader Sadek inspirációja az új EP-hez egyértelműen Szerapeum volt, ami egyike azoknak az ősi egyiptomi templomoknak, amiket a görög-egyiptomi isten, Szerápisz imádatára emeltek. Sadek elmondása szerint, "Az, hogy a Szerapeum és a Vörös piramis belsejében rögzítettük ezeket a dalokat, azt a célt szogálta, hogy kihasználjuk ezen ősi struktrúrák különleges akusztikáját; egyben pedig bemutassuk, hogy a hatalom milyen arrogánsan utasítja el mindazt, amiről nincs fogalma... "Bull tomb uncovered, fallacy discovered / The reign of lambs begotten" - erre utal például ez a sor is. A dalszövegekben tehát a modern és az ókori Egyiptomot vetjük össze. Ami egykoron az egyik legnagyobb civilizáció volt, az mostanra a szegénység és a pusztulás pöcegödrévé vált...".

Az EP hanganyagának keverését és maszterizálását Mahmud Gecekusu, Mendel Bij De Leij, és Ahdy Khairat végezte el, felváltva. A 'The Serapeum' november 20-án megjelenik CD-n és digitális formában, független gondozásban. Alább kedvcsinálóképp meghallgatható a 'The Serapeum: Polluted Waters' című szám, amit Sznofru piramisában rögzítettek, az egyiptomi Dashur-ban:

Íme az első hivatalos album-előzetes, ízelítőképpen az előrendeléshez:


Nile, Perversion és Serpents Rise tagok vendégeskednek NADER SADEK új EP-jén - novemberben jelenik meg a 'The Serapeum'
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás