Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

'Lost Machine' című koncert-anyaggal jelentkezett a VOIVOD - itt az 'Overreaction' dal hivatalos videója!


2020-11-27

A legendás kanadai "sci-fi prog-metalista műfaj-innovátorok" november 27-én adták ki régóta esedékes, 'Lost Machine - Live' című koncertlemezüket.

A 'Lost Machine - Live' című kiadvány hanganyagát Québec City-ben rögzítették (2019.07.13-án), a banda legutóbbi stúdióalbuma, a 'The Wake' világkörüli promóciós turnéja során. Az új koncert-anyagot november 27-én adta ki a világ minden táján a Century Media Records.

A 'Lost Machine - Live' című anyag 13 dalt tartalmaz, 74 percben. A kiadvány megjelent speciális, limitált CD-n (O-alakú tokban), digitális változatban, valamint dupla gatefold LP-n, különféle színekben. A rendelésről bővebb infókat itt lehet találni. A borító és a dallista így néz ki:

01. Post Society
02. Psychic Vacuum
03. Obsolete Beings
04. The Prow
05. Iconspiracy
06. Into My Hypercube
07. The End Of Dormancy
08. Overreaction
09. Always Moving
10. Fall
11. The Lost Machine
12. Astronomy Domine
13. Voivod

Az új kiadvány első előzetese, a 'The Lost Machine' című tétel hivatalos videoklipje lentebb megtekinthető. A klip audióját Québec City-ben (2019.07.13.), videóját pedig Montréalban (2019.06.30.) rögzítették. A rendező és a producer Felipe Belalcazar (Mental Pictures) volt.

A Voivod dobosa, Michel “Away” Langevin így nyilatkozott: "Végre itt van! Az első single-dal és videó bandánk soron következő, 'Lost Machine - Live' című anyagáról. A klipben látható felvételeket 2019 nyarán rögzítettük szülővárosunkban, Montréalban; az audiót pedig 2 héttel később vettük fel, Québec City-ben - ez utóbbi helyen rögzítettük egyébként a teljes koncertlemezt. Nyilvánvalóan rettentően izgatottak voltunk, hogy hazánkban, Québec-ben zenélhetünk, rengeteg barát, ismerős és családtag színe előtt; és ez látszik is rajtunk a 'The Lost Machine' klip ezen változatában. A videót nem mellesleg az a Felipe Belalcazar rendezte, aki jelenleg egy új Voivod-dokumentumfilmen dolgozik. A lemez borítóját én magam készítettem, a tavalyi világkörüli turné során; a videó animációit pedig Jaan Silmberg kivitelezte. Élvezzéték, amit láttok és hallotok!".

Ezután megjelent az 'Iconspiracy' hivatalos videója is, amihez Michel “Away” Langevin a következőket fűzte: "Itt az 'Iconspiracy'; a 'Lost Machine - Live' című kiadvány második single-dal / videoklipje. Hasonlóan a 'The Lost Machine' videójához, az új kisfilmet is a 2019-es Montréal Jazz Fest-en forgattuk, az audiót pedig a Québec City Summer Fest-en vettük fel, ahol egyébként a teljes lemezt rögzítettük. Az 'Iconspiracy' nem mellesleg az egyik kedvenc, élőben is előadható nótánk azóta, hogy 2018-ban megjelent a 'The Wake' album. A videót Felipe Belalcazar rendezte; a saját műveimet pedig Jaan Silmberg animálta. Egyébként további projektek is tervben vannak... de addig is élvezzétek ezt az új klipet!".

A megjelenés napján megosztották az 'Overreaction' hivatalos videóját is. Langevin így szólt: "Végül, de nem utolsó sorban: itt az 'Overreaction'; az új, 'Lost Machine - Live' című kiadvány friss single-dala / videoklipje! Ez a régi klasszikus - mely a 'Killing Technology' albumon szerepel - szettlistánk alapvető része 1987 óta. Ez a dal remekül megmozgatja a közönséget - és persze minket is! A kiváló videót ezúttal is Felipe Belalcazar rendezte; továbbá hálás köszönet Jaan Silmberg-nek is, aki a lemezborítót animálta. Élvezzétek az új koncertlemzünket!!".

A Voivod idén piacra dobott egy másik kiadványt is; konkrétan egy három-számos mini-lemezt: a 2020. július 10-én megjelent 'The End of Dormancy' EP (Century Media Records) a Voivod legutóbbi stúdiólemeze, a 'The Wake' egyik dalára épül fel. A címadó 'The End Of Dormancy' szám ezúttal “Metal Section” változatban került rögzítésre; vagyis az eredeti nótát szerelték fel "extrákkal", mint például a trombita-, szaxofon- és kürt-játék. Az új mini-kiadványra továbbá felkerült a 'The End Of Dormancy (Metal Section)' című tétel, valamint a klasszikus Voivod-dal, a 'The Unknown Knows' koncertfelvétele, melyet a 2019-es Montreal Jazz Fest-en vettek fel.

A 'The End Of Dormancy (Metal Section)' című tétel hivatalos videoklipje - amit Syl Disjonk rendezett (aki korábban a klasszikussá vált 'Kluskap O' Kom' dal videóját is "kezelte") és Igor Simonnet producelt - alább megtekinthető, ízelítőképpen a digitális / LP kiadvány előrendeléséhez.

A Voivod gitárosa, Daniel “Chewy” Mongrain és énekese, Denis “Snake” Belanger nyilatkozatai az új felvételek és az EP kapcsán, itt olvashatók.


'Lost Machine' című koncert-anyaggal jelentkezett a VOIVOD - itt az 'Overreaction' dal hivatalos videója!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás