Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

MAJESTICA - karácsonyi albummal készült a svéd power metal csapat; itt a 'Ghost Of Marley' dal hivatalos videoklipje!


2020-11-19

'A Christmas Carol' címmel jelenik meg a Majestica második stúdióalbuma.

A svéd power metal csapat, a Majestica 2019-ben jelentette meg debütáló, 'Above the Sky' című albumát, amivel a világ minden táján hatalmas sikereket aratott. 2020-ban új lemezzel tér vissza a zenekar - ez pedig egy nem akármilyen album: egy karácsonyi power metal-musical, ami az 'A Christmas Carol' címet viseli. Színtiszta, lendületes és energikus, szimfó-power metal zenére kell ezúttal is számítani, ahogy azt a Majesticától megszokhattuk!

De mitől lesz vajon különleges egy karácsonyi album, amellett, hogy számos jól ismert ünnepi dal, ének feldolgozása szerepel rajta? Ennek egyik magyarázata az, hogy a lemez koncepciójának főszereplője Ebenezer Scrooge, a híres Charles Dickens-regény gonosz karaktere! A történet egyes szereplőinek hangját más-más testesíti meg, és a mesét is egyedi zenei kiviteletésben hallhatjuk. Összsességében egy újonnan és precízen megírt power metal-albumra számíthatunk, egyedi, karácsony-érzettel ellátva!

A lemez borítóját Madeleine Andersson készítette, aki korábban együtt dolgozott a Twilight Force-szal is.

A tracklista:
01. A Christmas Carol
02. Christmas Story
03. Ghost Of Marley
04. Ghost Of Christmas Past
05. The Joy Of Christmas
06. Ghost Of Christmas Present
07. Ghost Of Christmas To Come
08. A Christmas Has Come
09. A Majestic Christmas Theme

Tommy Johansson frontember így nyilatkozott: "Egy különleges álmom vált valóra ezzel az albummal. Hosszú évek óta szerettem volna kiadni a kezemből egy karácsoni lemezt, mivel ezen ünnep hangulata mindig békés; zeneileg pedig egyszerűen csodálatos... Azért döntöttünk úgy, hogy musical-albumot teszünk le az asztalra, Ebenezer Scrooge történetével átszőve, mert ez egy fantasztikus karácsonyi mese, ami remekül szól zenei környezetben. A vendégszereplő szinkron-színészek és énekesek pedig lehetővé tették, hogy ez az álom ténylegesen valósággá váljon; és mi totálisan elégedettek vagyunk a végeredménnyel!".

Zenei szempontból a következőkre kell számítani Johansson szerint: "Természetesen ezúttal is egy vérbeli power metal-albumot kaptok kézhez, de ezúttal némileg szimfónikusabb és epikusabb dolgokra kell számítani, az 'Above the Sky' albumhoz képest. A nagyzenekari betéteket tovább fejlesztettük: még több hangszert - köztük különféle csengettyűket, glockenspiel-t és egyéb különlegességet - alkalmaztunk a munkálatok során, hogy ezzel is fokozzuk a karácsonyi hangulatot".

A Majestica vokál-témái ezúttal is olyan legendákra hajaznak, mint Michael Kiske, Tobias Sammet vagy Sebastian Bach, de ezúttal olyan bandák énekesei jutottak vendégszerephez, mint a Veonity vagy a Hot Beef Injection. Nem mellesleg a Majestica összes tagja lead-vokálon szólal meg!

A 2019-es 'Above the Sky' albumon a rajongók Uli Kusch (ex‐Helloween, ex‐Gamma Ray, ex‐Masterplan) dob-témáit hallhattán; ezen a lemezen azonban Joel Kollberg (Veonity) ül a felszerelés mögött. Az album dalszerzői és stúdiós munkái 2020 tavaszán és nyarán zajlottak le. A végleges keverést és maszterizálást Jonas Kjellgren (Scar Symmetry, Raubtier) látta el, a Black Lounge Stúdió falai között.

Az 'A Christmas Carol' előrendelési infóit és első single-dalát október 23-án tették közzé. A 'Ghost Of Christmas Past' és a 'Ghost Of Marley' című dalok kisfilmje lentebb elérhető, ízelítőképpen a kiadvány rendeléséhez, amit itt lehet leadni.


MAJESTICA - karácsonyi albummal készült a svéd power metal csapat; itt a 'Ghost Of Marley' dal hivatalos videoklipje!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás