Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

NERVOSA - bemutatta új videoklipjét a négytagúra bővült a brazil thrasher lánycsapat; Schmier (Destruction) vendégeskedik az új számban!


2021-02-28

A Rio de Janeiro-i székhelyű thrasher csajbanda 2021. január 22-én adta ki új nagylemezét, ami az első kiadványuk a közelmúltbeli tagcserék óta. A 'Perpetual Chaos' című albumot a Napalm Records gondozza.

A Nervosa ezúttal is egy "totális thrash / death metal-támadásra és életfogytig tartó káoszra" készül; merthogy ez a címe ('Perpetual Chaos') a banda új stúdiólemezének, amit a megújult felállás rögzített. Az alapító gitáros, Prika Amaral nemrégiben három új, tehetséges bandatagot vett maga mellé, Diva Satanica énekes, Mia Wallace basszer és Eleni Nota dobos személyében; hogy "vérbeli femme-power" formában támadjanak a közönségre és a hallgatóságra!

A 'Perpetual Chaos' album felvételei Malagában zajlottak, az Artesonao Casa de Grabación Stúdióban, Martin Furia hangmérnök társaságában, aki egyben producere is volt a lemeznek, Prika Amaral közreműködésében. A hanganyag végleges maszterizálását Yarne Heylen végezte el.

Prika Amaral elmondta: "Fantasztikus élmény volt együtt dolgozni ezekkel a csajokkal, mivel mindannyian rettentően tehetségesek és kiváló munkát végeznek. Sosem voltam még ennyire elégedett egyetlen korábbi lemezünkkel sem! Egyébként azért választottam a malagai Artesonao Stúdiót, mivel ez a "gyár" egy elszigetelt és csodálatos helyen található, ahol a környezet is alapvetően arra késztet, hogy a legjobbat hozzunk ki magunkból és egymásból".

A banda új énekese, Diva Satanica így nyilatkozott a munkálatok kapcsán: "Kétségkívül egy hosszú és intenzív folyamat volt ez a projekt, ami nem csak arról szólt, hogy megtanuljunk együtt dolgozni, hanem arról is, hogy megismerjük egymást, mint emberek. Jómagam rettentően szerencsésnek érzem magam, hogy részese lehetek ennek az egésznek, és biztos vagyok benne, hogy ezzel az új albummal a Nervosa karrierjének egyik legfontosabb állomásához érkezik meg. Az, hogy Martin Furia is részt vett a munkálatokban, szintén boldoggá tesz, mivel ő volt az, aki hangom minden apró nüanszát kiemelte a stúdióban - olyat is, amiről eddig nem is tudtam! Azt ajánlom, készüljetek fel, mert egy új, ütős és erőteljes éra veszi kezdetét!".

Íme a 'Perpetual Chaos' album borítója és dallistája:

01. Venomous
02. Guided By Evil
03. People Of The Abyss
04. Perpetual Chaos
05. Until The Very End
06. Genocidal Command
07. Kings Of Domination
08. Time To Fight
09. Godless Prisoner
10. Blood Eagle
11. Rebel Soul
12. Pursued By Judgement
13. Under Ruins

Március elején megjelent a 'Genocidal Command' című szám szöveges videója. Ebben a dalban a legendás Schmier (Destruction) vendégszerepel.

Az első új single-dal, a 'Guided By Evil' lentebb elérhető hivatalos videoklip formájában. Ez a nóta "kiemeli a 'Perpetual Chaos' könyörtelen és durva oldalát, miközben hűen vonultatja fel a banda thrasher gyökereinek jellegzetességeit". A dal koncepciója alapvetően "a gonosz, kétszínű emberekről szól, akik csak azzal foglalkoznak, mikor szúrhatják hátba a másikat".

Ezt követően megjelent a lemez címadó dalának hivatalos szöveges videója is. Ez a dal a "gazdagon fel van szerelve a Nervosa jellegzetes thrash / death metalista elemeivel; továbbá pedig gondolat-ébresztő szövegeket visel magán".

Az újabb premier, az 'Under Ruins' dal videoklipje alább elérhető. Az új dal az utcán élő, hajléktalan gyermekek ügyével foglalkozik, miközben felvonultatja "Diva Satanica erőteljes és agresszív vokál-skáláját, illetve alapjában véve a Nervosa végtelen energiáját".

Az album megrendelhető digipak CD-n, valamint különféle színű, limitált gatefold LP-n és digitális változatban. Minderről bővebb infók az alábbi képre kattintva érhetők el:

Az új album munkálatait összefoglaló videó-sorozat négy része itt tekinthető meg:

A Nervosa Facebook-oldalán jelent meg 2020 áprilisának végén a közlemény, miszerint Prika Amaral gitáros-vokalista maradt az egyetlen tag a bandán belül; lévén a másik két zenész - Fernanda Lira basszusgitáros-énekes és Luana Dametto dobos - kiszállt a csapatból.

Ennek kapcsán a hivatalos közlemény így szól: "A Nervosa sosem hal meg! A pletykákat megcáfolván jelethető ki: a Nervosa nem oszlik fel! Fernanda és Luana nem tagja többé a felállásnak, miután úgy döntöttek, kilépnek a bandából. Ennek több oka is van - mindannyiónknak megvan a maga indoka, de ehhez azt is hozzá kell tenni, hogy az elmúlt 2 évben a Nervosa már nem volt ugyanolyan, mint régen. Mindannyian azon voltunk, hogy életben tartsuk a bandát; kivétel nélkül mindhárman azon fáradoztunk, hogy a legjobbat adjuk magunkból... de aztán ez lett a vége. Most már nem vagyunk erre képesek közösen. A Nervosa nevében mondunk köszönetet minden egykori bandatagnak, és kívánjuk nekik a legjobbakat! Maradjatok türelemmel, mert hamarosan bemutatjuk az új tagokat, és jönnek a további közlemények! Köszi a támogatást!".

Fernanda Lira énekesnő később kiadott egy saját közleményt is, amiben elmondja, hogy kiválásának oka "személyes, magánügyi dolog". "Nem fáradtam bele a turnézásba, nem vesztem össze a kiadóval... semmi ilyesmi! A rajongók és a zene, a turnézás iránti elkötelezettségem, szenvedélyem ugyanolyan erő, mint bármikor. Továbbra is metalzenében fogok utazni - hamarosan bejelentem új projektemet (aminek egyébként semmi köze nincs ezen döntésemhez)".

A banda új felállását május 6-án mutatták be. Prika Amaral - a banda alapítója és gitárosa - izgatottan mutatta be Diva Satanica (Bloodhunter) énekest, Mia Wallace (Abbath, Triumph Of Death) basszusgitárost és Eleni Nota (Mask Of Prospero, Croque Madame) dobost.

A Nervosa új felállása természetesen továbbra is a bandától megszokott, ütős, tempós thrash-death zenét fogja játszani. Vagyis amire számítani kell a jövőben: "pörgős riffek, feszes ritmusok, gyors és technikás dob-témák, valamint "szuper-agresszív thrash-vokálok".

A Nervosa új felállása "belátható időn belül turnéra indul, és eljuttatja a világ minden tájára egyedi muzsikáját".

Amaral így nyilatkozott: "Fantasztikus élmény volt találkozni ennyi tehetséges nővel. Nem volt könnyű döntés akár egyet is kiválasztani közülük; a többieknek pedig rettentően nehéz volt nemet mondani, mivel egytől egyig mindannyian fantasztikus zenészekkel ismerkedtem meg. A kérdés viszont az volt, vajon az illető képességei túlmutatnak-e zenei kompetenciáján. Fontos volt az elérhetőség, a professzionális fizikális tartás, a jó kommunikációs készség, stb. is. Nagyon boldog vagyok, hogy végül sikerült megtalálni a megfelelő személyeket, és igazán magabiztosan tekintek a jövőbe. Garantálom, hogy a Nervosa teljes gőzzel fog visszatérni!".

A Nervosa legutóbbi stúdióalbuma, a 'Downfall of Mankind' 2018. június 1-én jelent meg, a Napalm Records jóvoltából. Ezt követte a 2019 nyarán kiadott single-dal, a 'Freakshow', ami alább meghallgatható:


NERVOSA - bemutatta új videoklipjét a négytagúra bővült a brazil thrasher lánycsapat; Schmier (Destruction) vendégeskedik az új számban!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás