Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

DEBRECEN TERÜLETÉN A MEGRENDELT TERMÉKEK KISZÁLLÍTÁSA INGYENES!

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [554. rész]


2020-10-21

Íme egy kis véres dark-metal a műfaj anyaföldjéről...

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 554. rész

EISREGEN - 'Wangenrot'

Az Eisregen egy német death / black / gothic metal banda, ami 1995-ben alakult Tambach-Dietharzban. Első nagylemezüket 1998-ban adták ki. Korai albumaikat inkább a black metal stílus jellemzi; későbbi lemezeiken viszont inkább a death / gothic metal stílus dominál, de a tagok szimplán a "dark-metal" kifejezést használják. Korábbi lemezeiket (pl. a 'Krebskolonie' vagy a 'Fleischfestival') Németországban - morbid és sérőt szövegeik miatt - rendszerint betiltották, mivel dalaik többek közt kannibalizmust, nekrofíliát és különféle gyilkossági módszereket népszerűsítenek. Ennek ellenére a banda alapvetően a fekete humort részesíti előnyben a dalszövegekben. A 2001-es 'Farbenfinsternis' és a 2004-es 'Wundwasser' album azonban kompletten be van tiltva hazájukban; ami azt jelenti, hogy hivatalos formában nem értékesíthetik ezeket a kiadványokat, és nem adhatják elő annak dalait élőben sem Németország területén.

Jelenleg hivatalosan két tag alkotja az Eisregen felállását - ők az alapítók: a dobos Yantit és az énekes Blutkehle. A koncerteken a basszusgitáros West (Ewigheim, Hämatom, ex-Panzerkreutz) és a gitáros El Hoppelo kíséri a fő-duót. West és Yantit nem mellesleg együtt zenél az Ewigheim zenekarban is.

Az idén 25 éves Eisregen 2020. június 19-én jelentette meg legújabb, 'Leblos' című nagylemezét (ami a 14. a sorban). A 'Leblos' albumot Markus Stock hangmérnök / mixer közreműködésében rögzítették, a németországi Klangschmiede Studio E falai között. Az album alább látható borítójáért a Svartir Andar Graphix felelt.

A 'Leblos' megjelent többek közt dupla CD-s media-book változatban, limitált LP-n, limitált box-szettben, valamint letöltés és stream formájában is. A media-book verzió magában foglal egy bónusz lemezt, ami a 'Die Räudigen Rennsteigrebellen' címet viseli. Ezen az extra CD-n - melynek fedelét maga a banda frontembere, Yantit készítette - négy további új dal kapott helyet.

Az Eisregen az eredeti tervek szerint fellépett volna az idei Summer Breeze és In Flammen Open Air fesztiválokon, de a globális koronavírus-járvány miatt minden fesztivált lefújtak a szervezők. Az Eisregen azonban 2021 elején európai klub-turnét bonyolít le; méghozzá a Welicoruss, a Skinned Alive, a XIV Dark Centuries és a Grabak zenekarok társaságában. A teljes turné-beosztást hamarosan közzéteszik a banda Facebook-oldalán.

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [554. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás