Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

IMMORTAL GUARDIAN - itt a harmadik dal és videó a frissen megjelent 'Psychosomatic' albumról: 'Phobia'!


2021-02-25

Az extrém progresszív / power metal zenében utazó Immortal Guardian együttes 'Psychosomatic' címmel rögzített és adott ki új koncept-albumot.

Az Immortal Guardian zenekart az a Gabriel Guardian alapította, aki képes egyszerre gitáron és billentyűkön is játszani. Gabriel számos videót tett közzé a YouTube-on, bemutatván egyedi tehetségét (különféle Iron Maiden-, Pantera- és Guns N' Roses-feldolgozások révén). Egyedülálló tehetségének köszönhetően többek közt az MTV “Amazingness” című műsorában is feltűnt. Gabriel az elmúlt években több saját gyártású EP-t is kiadott a kezéből; 2018-ban pedig szerződést kötött vele az M-Theory Audio kiadó, ahol megjelent bandája, az Immortal Guardian első hivatalos nagylemeze, az 'Age of Revolution'. Az Immortal Guardian ezt követően a metal-világ legnagyobb neveivel (Judas Priest, Dragonforce, Kamelot, Symphony X, Sonata Arctica, Slayer, Metal Church, Soilwork, Steve Vai, stb.) turnézott világszerte - bejárták Dél-Amerikát és Oroszországot is; illetve olyan rangos fesztiválokon adtak koncertet, mint az ESPN's X Games, a South By Southwest vagy a Fun Fun Fun Fest.

Miután a csapat 2018-ban komoly rajongótáborra tett szert, az 'Age of Revolution' albumnak és a globális turnéknak köszönhetően, a 2020-as évet újabb lelkesedéssel indították. Azután, hoyg lezajlott a legutóbbi turnén (Marty Friedman, a Powerglove és az Exmortus társaságában), az Immortal Guardian tagja Las Vegas-ba látogattak, hogy felvegyék második nagylemezüket. Csakhogy a tervekbe beleszólt a COVID-19 járvány... a bandatagok pedig hazatértek; ki-ki a saját szülővárosába. Lévén a karantén-szabályok az USA komplett egészét érintették, az Immortal Guardian új lemezének munkálatait el kellett halasztani. Volt idő viszont további dalok és egy nagyobb szabású koncepció megírására, beleszőve a járványhelyzet által kiváltott emberi érzelmeket is.

A végeredmény egy multinacionális album lett; lévén Gabriel Guardian gitáros-billentyűs Las Vegas-ban maradt, Carlos Zema énekes Brazíliában rögzítette saját témáit; a dobos Justin Piedimonte a kanadai Montreal-ban dolgozott; az új basszusgitáros, Josh Lopez pedig az Immortal Guardian eredeti székhelyén, Texas-ban stúdiózott.

A banda új albuma, a 'Psychosomatic' - ami 2021. február 12-én jelent meg, az M-Theory Audio kiadó jóvoltából - egy újabb lépés az Immortal Guardian evolúciós folyamatában; de ugyanakkor érezhetők az új dalokon a csapat zenéjének egyedi védjegyei; vagyis a progresszív / shred-betétekkel megspékelt melodic power metal stílus.

A tracklista:
01. Psychosomatic
02. Read Between The Lines
03. Lockdown
04. Phobia
05. Clocks
06. Self-Isolation
07. Goodbye To Farewells
08. Candlelight
09. Find The Reason
10. New Day Rising

Az új lemez első ízelítője, a 'Read Between The Lines' című single hivatalos videója lentebb elérhető, ízelítőképpen az album rendeléséhez.

"A mai digitális korban a dezinformáció gyorsabb ütemben terjed, mint korábban valaha. Egyszerűen hihetetlen, hogy az emberek közti kapcsolattartásra szolgáló közösségi média-oldalak mára mennyire nonszensz módon eldurvultak, lerontván a társadalom mentális állapotának minőségét. Több barátom és családtagom is elfordult egy másik illetőtől, csak azért, mert az valami neki nem tetsző - sokszor nem is valós - dolgot osztott meg online" - nyilatkozta Gabriel Guardian. "A 'Read Between The Lines' dal a dezinformáció által generál vihar, valamint az interneten terjesztett gyűlölet súlyosságát mutatja be. Valahol a hazugságok földjén meg kell találnunk az igazságot, és nem szabad hinnünk mindennek, ami 'Hírek' cimkével van ellátva!".

Ez a dal énekes playthrough-videó formájában is bemutatásra került:

A második single-dal, a karantén időszakát összefoglaló 'Lockdown' hivatalos videója lentebb tekinthető meg.

"Gazdag vagy szegény, nem számít... Ebben az őrült évben minden emberi lény megtapasztalta a lezárás / elszigeteltség nehézségeit" - nyilatkozta Gabriel Guardian. "Még a találkozásokat is mellőznünk kellett, és nemzetközi szinten sem utazgathattunk. Hál'istennek, itt van nekünk az internet, ami lehetővé teszi, hogy továbbra is zenéljünk és alkossunk; online tartsuk egymással a kapcsolatot annak ellenére is, hogy többezer mérföld van közöttünk. A 'Lockdown' című dal azokat a kérdéseket feszegeti, amiket a járvány kezdete óta felteszünk magunknak. Honnan indult ez az egész? Ki a hibás? A lezárások több életet mentenek meg, mint amennyit elpusztítanak? Ezekben az őrült időkben csak abban reménykedhetünk, hogy jobb és szebb napok jönnek".

Később megjelent a 'Clocks' dal hivatalos videoklipje is, amiben "a COVID előtti időkből" (vagyis a 'Psychosomatic' munkálatai és a tavalyi NAMM rendezvény idejéből) látható néhány egész-bandás felvétel.

"Nem számít, milyen keményen igyekszünk kontrollálni a jövőnket, a történelem újra és újra ismétli önmagát" - nyilatkozta Gabriel Guardian. "A 'Clocks' című dal a folyamatosan ismétlődő körforgásból való kitörésről szól".

Két héttel az album megjelenése után bemutatták a 'Phobia' dal hivatalos klipjét is. Ebben a dalban és videóban vendégként szólózik az Angra gitárosa, Marcelo Barbosa.

"Amikor kezdetét vette a járvány pusztítása, egyetlen szembetűnő dolog mindenkit - köztük minket is - arcul csapott: ez az új fóbiák megjelenése volt" - nyilatkozta Gabriel Guardian. "Jómagam is elkezdtem félni olyan dolgoktól, amiktől korábban még véletlenül sem féltem. Már önmagában az, hogy nagy tömegben kell lenni, új érzésekkel tölthet el mindenkit. Vajon ez egy fóbia? Ha igen, akkor meg kell tanulnunk együtt élni vele, mert nem valószínű, hogy a járvány lecsengésével ez elmúlna... Ez a dal tehát az új fóbiák, félelmek témáját feszegeti".

Bővebb infók, hírek a bandáról: www.immortalguardian.net


IMMORTAL GUARDIAN - itt a harmadik dal és videó a frissen megjelent 'Psychosomatic' albumról: 'Phobia'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás