Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [559. rész]


2020-11-07

Így szól Texas eredeti, tequila-áztatta hangja!!!

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 559. rész

GHOULTOWN - 'I Am The Night'

A Ghoultown egy Dallas-ból származó, amerikai rockbanda, ami a klasszikus Americana zenét ötvözi goth-muzsikával és sötét, horror-témájú dalszövegekkel.

A Razorcake Magazine a Ghoultown zenéjét és attitűdjét "Texxxas eredeti, tequila-áztatta hangjaként" jellemezte. Ezen felül a banda dalainak western stílusa okán is felfigyelt rájuk a közönség és a média egyaránt. Az 1999-es debütálás óta a Ghoultown összesen négy nagylemezt, több válogatás-albumot, kisfilmet; sőt képregényt és videojátékot is kiadott.

Az 1999-ben alakult zenekart Count Lyle (Solitude Aeturnus, The Killcreeps) gitáros-énekes alapította. A Ghoultown első körben egy 3 számos EP-t adott ki, azév októberében, 'Boots of Hell' címen. Az EP nagy sikereket aratott, köszönhetően a rendszeres rádió-sugárzásnak és a pozitív kritikáknak. A 'Boots of Hell' egyes dalai több válogatás-lemezre is felkerültek a világ minden táján - ezek közül az egyik leismertebb a new yorki Skully Records 'Gothabilly 2: Rockin' Necropolis' című lemeze volt, melyen a világ legnevesebb psychobilly bandáival szerepeltek együtt. A sikereknek köszönhetően a Ghoultown felléphetett a világhírű new yorki CBGB klubban, 2000 Halloween-ján.

2001 elején a Ghoultown kiadta debütáló nagylemezét, ami a 'Tales from the Dead West' címet viseli. Az album - amit Kol Marshall (Mercyful Fate, stb.) producelt - remekül összefoglalja a csapat zenéjének sokoldalúságát és egyedi hangzását. Többek közt a Harder Beat magazin is a 2001-es éve legjobb albumának nevezte ezt a korongot. A zenekar a lemez megjelenése után fellépett egy Atlanta-beli jótékonysági koncerten, melyen jelen volt a legendás Misfits-ből ismert Jerry Only is (a Ghoultown itt olyan előadókkal osztotta meg a színpadot, mint a Hank III, a Rocket From The Crypt, a The Independents, a DRI, a Bile, a Mighty Mighty Bosstones, a Flametrick Subs, a Dick Dale, a Road Kings, a Men Of Porn, a Captured By Robots, a Fear, a Cruxshadows és persze a The Misfits.

2002-ben a banda négy dalát beválogatták az Amerikai rémálom című horrorfilm betétzene albumára. A filmben nem mellesleg a Ghoultown tagjai is feltűnnek egy koncert-jelenet erejéig, melyben a 'Killer In Texas' című számot adják elő. 2002 tavaszán megjelent a csapat újabb lemeze, a 'Give 'Em More Rope', miután lemezszerződést kötött velük az Angry Planet Records és a holland Corazong Records. Ez utóbbi Európa- és Kanada-szerte is piacra dobta a Ghoultown addigi kiadványait - köztük a 'Tales from the Dead West' nagylemezt egybecsomagolva a 'Boots of Hell' EP-vel. 2002 nyarán a Ghoultown egy 35 állomásból álló, USA-beli turnét bonyolított le (melynek keretében felléptek többek közt a new yorki CBGB-ben és a los angelesi The Garage klubban is).

2003-ban a Ghoultown ikonikus dala, a 'Killer In Texas' feltűnt egy Headcheese című rövdifilmben is, ami DVD-n jelent meg, a Freak című produkció mellékleteként (a Headcheese-t nem mellesleg ugyanott forgatták, ahol a klasszikus Texasi láncfűrészes-filmek is születtek annak idején). A 2003-as év nagyrészét turnézással töltötte a banda, de még abban az évben felvettek két új dalt egy-egy Jon Keeyes-film (Slice of life, Hallow's end) betétzenéjeként.

2004-ben a Ghoultown kiadott egy dupla-lemezes koncert-szettet, 'Live from Texas!' címen (CD-n és DVD-n). "A Ghoultown visszahozza a karcot és a tökösséget a rock 'n' roll zenébe; méghozzá egy kínzó pokoltűzbéli bosszú formájában" - írta a Horror Garage magazin, a kiadványt méltatván. A 'Live from Texas!' nem mellesleg a banda valahavolt legkelendőbb kiadványa lett. Szintén 2004-ben történt, hogy a banda berobbant a videojáték-piacra is: koncertplakátjaik hangsúlyos szerepet kaptak a díjnyertes, Vampire: The Masquerade – Bloodlines című PC-játékban.

2006 októberében jelent meg a Ghoultown következő nagylemeze, a 'Bury Them Deep', melynek borítóját a híres illusztrátor, Dan Brereton (Nocturnals, stb.) készítette.

A 2008-as évben két kiadványt jegyeznek a texasi horror-rockerek: 'Skeleton Cowboys' címmel megjelent egy limitált, kézzel számozott, 7 hüvelykes bakelitlemezük, valamint 'Life After Sundown' címmel napvilágot látott a következő sorlemez (aminek borítóját szintén Brereton tervezte.

Ezután egy hosszabb szünet következett; csak 2017-ben adtak ki új albumot: ez volt a 'Ghost of the Southern Son'. Rá három évre pedig megjelent a legfrisseb nagylemez, a 'Curse of Eldorado'.

Bővebb infók, hírek a bandáról: www.facebook.com/Ghoultown.official


Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [559. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás