Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [560. rész]


2020-11-11

Csillagrobbanás sárkányföldön...

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 560. rész

DRAGONLAND - 'Supernova'

A Dragonland egy svéd szimfónikus power metal zenekar, ami többek közt arról híresült el, hogy albumait a klasszikus, Dragonlance Chronicles c. fantasy könyv-trilógia (1984-1985) koncepciójára alapozza. Mindeddig 5 nagylemezt adott ki a göteborgi székhelyű együttes.

A Dragonland-et 1999-ben alapította Nicklas Magnusson (gitáros) és Jonas Heidgert (énekes, korábban dobos). Nem sokkal később csatlakozott a duóhoz Daniel Kvist (gitáros), Magnus Olin (dobos) és Christer Pederson (basszusgitáros). A zenekar első demója 2000 januárjában készült el; 3 hónappal később pedig megkezdték a debütáló, 'The Battle of the Ivory Plains' című nagylemez munkálatait. Kvist eközben úgy döntött, kilép a bandából - helyére (a későbbiekben az Amaranthe tagjaként ismertté vált) Olof Mörck került. A debütáló nagylemez végül 2001. április 30-án jelent meg. Ezt követte nem sokkal később a második album, a 'Holy War', amit 2002. február 8-án dobott piacra a Black Lotus Records. Mindkét albumon Jonas Heidgert dobolt.

2003-ban a Dragonland meghívta a Galneryus zenekart egy japán turnéra, aminek lezajlását követően a svédek megalkották harmadik sorlemezüket, a 'Starfall'-t. A 'Starfall' 2004. október 27-én jelent meg - ezen az albumon már Jesse Lindskog dobolt; Heidgert pedig énekelt. Vendégként Johanna Andersson, illetve az Evergrey két tagja, Tom S. Englund és Henrik Danhage szerepelt az albumon (vokálon és szólógitáron).

A Dragonland negyedik albuma, az 'Astronomy' 2006. november 13-án jelent meg. Ezen a korongon is neves vendégzenészek jutottak szerephez - köztük a Nightrage-ből ismert Marios Iliopoulos, az Amaranthe-os Elize Ryd és Jake E, valamint a Dead By April tagja, Jimmie Strimell. Ezt az albumot már a Century Media Records adta ki.

Az ötödik Dragonland album munkálatainak kezdetét 2008 áprilisában kezdték meg; egy másfél év múlva pedig új Myspace-oldallal állt elő a banda - itt hallhatták először a rajongók az új, 'The Shadow Of The Mithril Mountains' című szám demó-változatát. Ennek ellenére hosszú időbe tellett, mire elkészült az újabb album. Öt évvel az 'Astronomy' megjelenése után a Dragonland végre a világra szabadította ötödik, 'Under the Grey Banner' című stúdiólemezét (2011. november 11-én). Míg a 'Starfall' és az 'Astronomy' két különálló album, addig az 'Under the Grey Banner' a banda első két lemezének koncepcióját viszi tovább; vagyis Margaret Weis és Tracy Hickman 1984-85-ös regény-trilógiáján (Dragonlance Chronicles) alapszik.

2014. október 25-én a banda bejelentette, hogy újra kiadja első, 'The Battle of the Ivory Plains' című albumát, valamint második, 'Holy War' című lemeze remaszterizált változatát. Mindkét album újratervezett borítóval látott újra napvilágot, 2014. december 5-én - az első albumon továbbá egy vadonatúj, 'A New Dawn' című szám is helyet kapott, mint bónusz track.

Egyelőre csend honol a Dragonland háza táján; lévén a banda tagjai olyan zenekarokban tevékenykednek aktívan, mint a Destiny, az Amaranthe és a Nightrage.

Bővebb infók, hírek a bandáról: www.facebook.com/dragonlandband


Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [560. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás