Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Új stúdióalbummal tér vissza az EYEHATEGOD - itt a 'Built Beneath The Lies' című szám szöveges videója!


2021-02-18

A legendás EyeHateGod zenekar visszatért a Century Media Records kiadó kötelékébe, és bejelentette 7 éven belüli első nagylemezét.

A friss hírek szerint az EyeHateGod elkészült új nagylemezével; a 2014-es 'Eyehategod' album folytatásával. Az új stúdióalbum 'A History of Nomadic Behavior' címmel lát napvilágot 2021. március 12-én, a Century Media Records révén.

A banda frissen kiadott egy közleményt, ami így szól: "Az EyeHateGod nagy örömmel jelenti be, hogy licensz-szerződést kötött a Century Media Records USA-beli és európai vállalatával! Boldogan állunk a jövő év kihívásai elé, és bízunk benne, hogy ez a kollaboráció minden résztvevőnek rengeteg gyümölcsöt hoz majd - különösen a mi felhergelt, fanatikus rajongóinknak!".

Az új EyeHateGod album Sanford Parker (Yob, Voivod) és James Whitten (Thou, High On Fire) producer / hangmérnökök közreműködésében született meg, a HighTower és a Hypercube stúdiók falai között. A hanganyag keverését is Whitten végezte el.

Az 'A History Of Nomadic Behavior' három évvel azután született meg, hogy az EyeHateGod újra turnézásba kezdett, miután a frontember Mike IX Williams máj-átültetésen esett át.

"Három éven keresztül szarrá turnéztuk a seggünket - konkréten innen eredeztethető az 'A History Of Nomadic Behavior' album is" - mondta Williams, majd egészségi állapotát illetően hozzátette: "A halál az élet része; a kocka el van vetve. Néha életed az életed, mintha nem lenne holnap; néha pedig harcolnod kell, hogy életben maradj...".

Az új album dalai kapcsán a frontember hozzátette: "A mi bandánk alapvetően nem foglalkozik politikával, de nehéz volt nem kommentálni az elmúlt év őrült híreit. Az album dalszerzői munkálatai során rengeteget gondolkoztam azon, milyen ostoba az emberiség; Amerikát pedig mennyire megosztották azok, akik nem hisznek a tudományban és vakon követik a hazugokat és a nonszensz ideológiákat. Ezek közül az érzelmek közül néhány felfedezhető ezekben a dalokban is, de a nóták többsége nem teljesen tudatos szövegezésű".

A tracklista:
01. Built Beneath The Lies
02. The Outer Banks
03. Fake What’s Yours
04. Three Black Eyes
05. Current Situation
06. High Risk Trigger
07. Anemic Robotic
08. The Day Felt Wrong
09. The Trial Of Johnny Cancer
10. Smoker’s Place
11. Circle Of Nerves
12. Every Thing, Every Day

A kiadványt elő lehet rendelni különféle formában - erről bővebb infók itt találhatók.

Az új album első ízelítője a 'High Risk Trigger' című szám vizualizációs videója formájában jelent meg. A "kriptikus és absztrakt dalszövegű" 'High Risk Trigger' fő témája az Amerikában sajnálatos módon elterjedt, rendőri brutalitás.

Ezután megjelent a 'Fake What’s Yours' című szám vizualizációs videója is. Az 'A History of Nomadic Behavior' album második single-dala "egy durva gitár-riffekbe öltött, anti-autoriter kiállás az igazságért".

Frissen napvilágot látott a 'Built Beneath The Lies' dal, ami "egy újabb gyilkos Eyehategod-nóta". Íme a hivatalos szöveges videó:

Itt meghallgatható a 'Circle Of Nerves' dal is:

Az Eyehategod egy hosszabb kihagyás után, 2019. február 27-én állt újra színpadra (a kaliforniai Jerry's Pizzy & Pub klubban), majd további két koncertet rendeztek meg, a Black Cobra és a Brainoil társaságában, mielőtt tettek egy mexikói kitérőt (március 2-án a Tijuana-beli Club Paradise-ban koncerteztek). Ezután egy újabb kaliforniai koncert került megrendezésre, majd pedig Ázsiába látogatott a banda: két koncertet adtak Japánban (a Napalm Death, a Melt-Banana és a Misery Index társaságában), majd felléptek a Fülöp-szigeteken, Malajziában és Szingapúrban is.

Március 29.-vel továbbá kezdetét vette az észak-amerikai 4 Strikes... From The Elementary To The Penitentiary turné, ami 16 nagyvárost járt be, mígnem április 13-án véget nem ért, a banda szülővárosában, New Orleans-ban. Ezen a körúton a The Obsessed és a punk-rocker Antiseen együttes volt az előzenekar.

Mindezen felül a banda május folyamán újra Észak-Amerikában turnézott, melynek során két exkluzív (teltházas) brooklyni koncertet adtak, a Negative Approach, a Sheer Terror és a Fuck You Pay Me, valamint a Phobia és a Disassociate társaságában.

A zenekar emellett egy vadonatúj dalt is kiadott a 'Metal Swim 2' válogatás-lemez sorozat keretében. A 'Three Black Eyes' című dal (valamint a válogatás-album többi száma: Author & Punisher, Baroness, Dark Castle, Dreadnought, Sunn O))), The Body, stb.) itt érhető el.

Korábbi hír, hogy Mike IX Williams énekes "mentális stabilitása" miatt 2015 és 2016 környékén több EyeHateGod koncertet is le kellett mondani. Williams annak idején folyamatos pszichiátriai kezelés alatt állt, mivel idegösszeomlással és krónikus kimerültséggel küzdött - ennek valószínűleg az volt oka, hogy az énekes az ezt megelőző öt évben rendszeresen, olykor non-stop turnézott.

Williams helyét átmenetileg, néhány koncert erejéig az egykori Pantera / Down frontember Philip H. Anselmo vette át.

Az EyeHateGod - Sanford Parker hangtechnikus közreműködésében - 2014-ben készítette el legutóbbi nagylemezét. A légzési zavar következtében elhunyt Joe LaCaze dobos emlékére született 'Eyehategod' album 2014. május 26-án került az európai boltok polcaira, a Century Media Records jóvoltából - erről bővebben itt írtunk.

A sludge metalban utazó Eyehategod-ot 1988-ban alapította LaCaze és Jimmy Bower gitáros. A csapatnak eddig 5 nagylemeze jelent meg; mindegyiken LaCaze dobolt.


Új stúdióalbummal tér vissza az EYEHATEGOD - itt a 'Built Beneath The Lies' című szám szöveges videója!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás