Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Bejelentette a harmadik LEAGUE OF LIGHTS albumot Richard West (Threshold) és felesége


2020-11-24

A League Of Lights együttes - amit a Threshold billentyűse, Richard West és felesége, Farrah alkot - 'Dreamers Don’t Come Down' címmel adja ki új albumát.

A 'Dreamers Don’t Come Down' a 2019-es, 'In the In Between' album folytatása. Az új stúdiólemez 2021 márciusában jelenik meg, az Eightspace kiadó jóvoltából.

Két dal ('Twenty Twenty One', 'Modern Living') kivételével minden új nótát 2020 tavaszán és nyarán írt és rögzített a zenekar Nagy-Britanniában, a karantén ideje alatt.

"Új albumunk a múltról, a jelenről és a jövőről szól; arról, hogyan kell kihoznod a legjobbat mindabból, amin átmentél; hogyan kell a modern élet nyomását előnnyé kovácsolni, és életben tartani az álmaidat a sötét időkben" - nyilatkozta Farrah West.

"Amikor elkezdődtek a lezárások, erős késztetést éreztünk egy új album megalkotására" - tette hozzá Richard West. "Ezt megelőzően fejeztünk épp be egy új, 'Modern Living' című számot, ami segített nekünk abban, milyen irányba menjünk a jövőben. Úgy döntöttünk, hogy ezentúl "nyitottabb" zenét csinálunk; vagyis kevesebb szintetizátort viszünk a dalokba, és több helyet hagyunk Farrah énekhangjának. A dalok innentől fogva elkezdtek ömleni belőlünk; sorra jöttek az újabbnál újabb ötletek, és szinte minden munkálatot elvégeztünk 3-4 hét alatt".

A 'Dreamers Don’t Come Down' borítója és dallistája így néz ki:

01. Modern Living
02. Twenty Twenty One
03. Ghosts
04. I Still Remember
05. Persephone
06. Dreamers
07. With You
08. Lines In The Sand
09. The Collector
10. North Of The Sun
11. Echoes Of A Dream

Elsőként a 'Twenty Twenty One' dalt fogják közzétenni (ízelítőképpen az előrendeléshez), december 2-án... de a dal előzetese már most elérhető:

Farrah és Richard West 1998-ban házasodott össze. 2002-ben a pár Csehországba költözött, hogy új életet kezdjenek, és közös zenei projektbe vágjanak. Közös projektjük, a League Of Lights debütáló albumának megjelenését megelőzően Richard-ot bevették a legendás prog-metalista Threshold zenekarba - először csak mint session-billentyűs, később pedig mint dalszerző / társ-producer. A Threshold mindeddig összesen 11 stúdióalbumot adott ki; rendszeres résztvevői az európai és a skandináv zenei toplistáknak, és több alkalommal is körbeturnézták a világot. Richard emellett több más bandában és projektben is feltűnt - sikerei között kimelekendő, hogy RIAA minősítésű aranylemezt kapott a DragonForce 'Inhuman Rampage' című albumán nyújtott vokalista és billentyűsi képességéért (ez az album több mint 500 ezer példányban kelt el világszerte).

A League Of Lights bemutatkozó albuma 2011-ben jelent meg. Vendégként Ruud Jolie gitáros (Within Temptation), Jerry Meehan basszusgitáros (Robbie Williams) és Mark Zonder dobos (Fates Warning) szerepelt rajta. 2012-ben a duó kiadott egy 'Forever' című single-dalt, amit a Threshold énekesével, Glynn Morgan-nel, valamint egy 40 tagú énekkórussal közösen adtak elő.

A második League Of Lights album, az 'In the In Between' 2019 végén látott napvilágot, rajta 14 új, eredeti nótával, melyek stílusukat tekintve az elektronikus rock, az "ertedeti" pop, a piano és a filmzene műfajokat vonultatták fel. Ezen az albumon szerepel a 'Kings & Queens' és az 'On A Night Like This' című single is, melyek egyaránt nagy sikereket arattak világszerte. A nagylemez három dalát kibővített formában is kiadta a banda 2020 márciusában, egy 'Extended Light' című EP formájában.

A League Of Lights élőben is meglehetősen aktív: számos fesztiválon és nagyszínpadon felléptek már karrierjük során. 2020 nyarán virtuális koncertet adtak a német Artrock Fesztivál keretében Germany (itt Ruud Jolie gitározott); 2021-re pedig már "valódi" élő bulikat vettek tervbe.

Bővebb infók, hírek: leagueoflights.com


Bejelentette a harmadik LEAGUE OF LIGHTS albumot Richard West (Threshold) és felesége
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás