Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

THE GRIEF - kiadta és egészében közzétette debütáló, 'Horizon’s Fall' című lemezét az ír doom metal banda


2020-11-24

Az ír The Grief együttes digipak CD-n jelentette meg bemutatkozó, 'Horizon’s Fall' című lemezét, ami elérhető a banda Bandcamp-oldalán.

A Cork városában 2016 elején alakult The Grief zenekar a Corr Mhóna, a For Ruin és a Soothsayer egyes tagjai foglalja magában. A csapat zenészei korábban már játszottak együtt, egy Katatonia tribute-bandában (Katatonik); a The Grief színeiben pedig doom-alapú metalzenét játszanak, a műfaj brit legendái előtt leróva tiszteletüket. 2017-ben több koncertet is adtak, még mielőtt felvették debütáló demó-lemezüket, a következő felállással: Robert Farrow dobos, Kieran O'Leary basszusgitáros, Paul Quinn gitáros, Stephen Quinn énekes és John Murphy gitáros. Később Farrow kilépett a bandából; a maradék tagok pedig 2019-ben nekiláttak első nagylemezük munkálatainak, Murphy házi stúdiójában, Észak-Corkban. A 9 dal felvétele 2019 végére ért véget. A dobok mögött pedig maga Murphy ült, egészen addig, míg az új dobos, Con Doyle be nem lépett a csapatba (2020 márciusában).

Mostanra megszületett és meg is jelent a The Grief debütáló albuma, a 'Horizon’s Fall', ami 2020. november 20-án került forgalomba, digipak CD-n és digitális formában, a Bandcamp jóvoltából.

A 'Horizon’s Fall' mind a kilenc dalát Murphy producelte és keverte; a maszterizálást azonban a legendás Dan Swanö-re és a svéd Unisound Stúdióra bízták. A CD borítóját Slava Gerj tervezte és kivitelezte.

A teljes album-stream itt érhető el:

Az album  hamarosan elérhető lesz a közismert digitális zeneszolgáltatók (Spotify, Apple Music, stb.) kínálatában is.

A hivatalos lemez-kiadás napján a banda bemutatott négy új dalszöveges videót - ezek itt érhetők el:


THE GRIEF - kiadta és egészében közzétette debütáló, 'Horizon’s Fall' című lemezét az ír doom metal banda
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás