Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [564. rész]


2020-11-25

Az emberiség kapzsiságát ismerhetjük meg, metalzenei formába öntve.

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 564. rész

ENTWINE - 'Greed Of Mankind'

Az Entwine zenekart 1997-ben Tom Mikkola énekes-gitáros, Aksu Hanttu dobos és Teppo Taipale basszusgitáros alapította. Zenéjük stílusát gothic metal-ként határozták meg, és nem sokkal később Panu Willman gitáros-énekes is csatlakozott a bandához. 1997 decemberében az Entwine felvette első demóját, 'Divine Infinity' címen. 1998 februárjában Riitta Heikkonen szintetizátoros lépett be a csapatba.

Debütáló albumuk 'The Treasures Within Hearts' címmel jelent meg 1999 szeptemberében. 2000 áprilisában Willman és Taipale elhagyta a bandát; később Joni Miettinen vette át helyüket. A következő hónapban Mika Tauriainen énekes is csatlakozott hozzájuk.

A zenekar következő albuma, a 'Gone' 2001 áprilisában került a boltokba. Megnyerte a "Hónap Albuma" díjat a német Hammer magazintól; a 'New Dawn' című single-dal pedig bekerült az első tíz helyezett közé a Finn Single Charts listáján. Jaani Kähkönen 2001 végén csatlakozott a bandához, mint háttér-gitáros; de nem sokkal később "igazi" tagja lett az Entwine-nak. 2002 elején felvették harmadik lemezüket, a 'Time of Despair'-t; majd turnét szerveztek Európába, a Theatre of Tragedy-vel és a Ram-Zettel közösen.

2003-ban elkészült a negyedik lemez, a 'diEversity', amit 2004 márciusában adtak ki. Egy évvel később kiadtak egy EP-t is, rajta 5 dallal, 'Silver' címmel. 2006-ban megjelent az ötödik albumuk, a 'Fatal Design', amivel körbeturnézták egész Európát, a német gothic rocker Zeraphine zenekarral. 2006 december 8-án Riitta Heikkonen személyes okokra hivatkozva elhagyta a bandát - helyére nem vettek be senkit. 2008 május 3-án stúdióba vonultak, hogy a hatodik lemezükön dolgozzanak, ami 2009 januárjában 'Painstained' címmel jelent meg.

2010. június 23-án kiadtak egy dupla-lemezes váltogatás-albumot, 'Rough n' Stripped' címen, rajta összesen 27 tétellel, melyek közt 2 új nóta ('Save Your Sins', 'Another Life') is helyet kapott.

Az Entwine 2014 januájában jelentette be, hogy nekiláttak hetedik stúdióalbumuk munkálatainak. 2014 decemberére elkészültek a stúdiós munkálatok nagy részével; 2015 májusában pedig hanganyag keverése és maszterizálása is lezajlott. 2015 nyarán bejelentették, hogy hamarosan megjelenik következő, 6 éve várt nagylemezük. Végül 2015. október 2-án látott napvilágot, 'Chaotic Nation' címmel, a Spinefarm Records jóvoltából.

A 'Chaotic Nation' egy "teljes egészében megfiatalodott, újratöltött, korabeli melodic-metal stílusú bandát prezentál, 10 csalhatatlan, perzselő rock-himnusz révén. Aksu Hanttu kezének lenyomata nem csak a pontos és erőteljes dob-játékon, és a kiváló minőségű hangzáson mutatkozik meg: Tom Mikkola gitárossal közösen, ő maga írta az új nótákat, melyek egy megújult víziót és egy friss szemléletű kollektív hozzáállást tükröznek. A hab a tortán pedig természetesen most is Mika Tauriainen énekes egyedülálló, érzelmekkel teli hangja, és mély jelentéssel bíró dalszövegei. A 'Chaotic Nation' kulcsa a sokoldalúság: a lemez dalai egy rendkívül széles zenei palettát vonultatnak fel: a 'The Evil Lives In The Shadows' jazzes beütésétől, a '80-as évek szintetizátoros dark zenéjével kecsegtető 'Fortune Falls'-on, az elektronikus hatásokkal rendelkező 'Revolt For Redemption' nótán, az ultra-fogós 'Plastic World'-ön át, egészen az 'As We Arise' című lüktető metal-himnuszig, szinte minden műfaj megtalálható a korongon; de természetesen nem maradnak el a jól ismert és jól bevált Entwine-csavarok sem.

Az Entwine egy 2019 őszi turnét követően jelentette be feloszlását, aminek pontos okát nem tisztázták.


Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [564. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás