Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Márciusban akusztikus stúdióalbumot ad ki a legendás SAGA zenekar - itt az új felvétel, az 'Always There'!


2021-02-19

Kanada zászlóvivő progresszív rockerei 'Symmetry' címmel adnak ki új albumot március 12-én, az earMUSIC jóvoltából.

Miután a 2020-as év tavaszának egy részét turnézással töltötte a Saga, a veterán csapat tagjai bevonultak saját stúdióikba, és elkészítettek egy vadonatúj albumot, ami teljes egészében akusztikus felvételekből áll. A 'Symmetry' című lemez egyedülálló hallgatói élményt nyújt a rajongóknak; lévén a banda jól ismert dalainak komplex hangszerelésű, de ugyanakkor fülbemászó változatai találhatók meg rajta.

A 'Symmetry' albumra többek közt olyan Saga-klasszikusok kerültek fel, mint a 'Wind Him Up', a 'Say Goodbye To Hollywood' vagy a 'Tired World', olyan formában, ahogy még sosem hallhattuk őket. A Saga pedig egy apró, kidolgozott részletekből álló, "szónikus zenei világgá" alakította ezeket a nótákat, hogy a hallgatók még inkább belemerülhessenek a banda sokszínű, összetett muzikalitásába.

Ian Crichton így nyilatkozott az új albumról: "Miután a 2017-es európai turnén önmagunk akusztikus előzenekara voltunk, úgy éreztük, meg kell születnie egy akusztikus stúdiólemeznek is. Ez is Saga - csak másképp! Vendégként a kanadai Ontario-ból hívtunk meg néhány zenészt; Shane Cook hegedűst, valamint Stefany Seki és Beth Silver csellistákat, hogy még színesebbé és gazdagabbá tegyük azokat a dalokat, melyeket évek óta játszunk. És milyen jól szórakoztunk! Akusztikus Saga!?!?!... Ez olyan, mintha egy elektromos gitáron játszó egyén építészetet tanulna...".

A 'Symmetry' megrendelhető normál CD-n, dupla gatefold LP-n és digitális formában. Íme a lemezborító és a tartalom:

01. Pitchman
02. The Perfect Time To Feel Better
03. Time To Go
04. The Perfectionist
05. We Hope You’re Feeling Better
06. Images – Chapter 1
07. Always There
08. Prelude #1
09. Say Goodbye to Hollywood
10. Prelude #2
11. The Right Side of the Other Hall
12. Footsteps in the Hall
13. On the Other Side
14. You Were Right
15. La Foret Harmonieuse
16. Wind Him Up
17. No Regrets – Chapter 5
18. Tired World – Chapter 6

A 'Tired World' az első single-dal a 'Symmetry' albumról. Ez a szám eredetileg a banda debütáló albumán szerepelt, mint a "The Chapters" című dal-sorozat egyik darabja. A 'Tired World' tematikája Albert Einstein karaktere köré épül, és több különböző Saga-albumon is feltűnik újra és újra. A 'Tired World' 2020-as változata dalszöveges videó formájában jelent meg. Íme a premier:

Alább meghallgatható a 'Wind Him Up' dal akusztikus felvétele is. E dal eredetileg az 1981-es 'Worlds Apart' album szerepelt, és a banda egyik legismertebb, legsikeresebb single-dalaként tartják számon.

Lentebb elérhető az 'Always There' dal hivatalos, rajongók által összeállított videója. E dal eredeti változata az 1981-es 'House of Cards' albumon szerepel, és az elmúlt 40 év során mindvégig szerves része volt a banda élő bulijainak. Röviden szólva: "Az 'Always There' >mindig ott< volt a rajongók és a banda számára"...

Másik hír, hogy a Saga 2021. április 16-án kiad egy 'The Best of Saga' című, dupla válogatás-albumot, rajta a banda karrierjének 25 legnagyobb klasszikusával (köztük az 'On The Loose', a 'Wind Him Up' és a 'Don't Be Late'. Ezt a kiadványt itt lehet megrendelni.

A Saga 1977-ben alakult, az Ontario állambeli Oakville-ben. Debütáló albumuk egy évvel később jelent meg. A csapat azóta több mint 10 millió albumot adott el, és 15 milliónál is több rajongó előtt adott koncertet a világ 20-25 országában. Fennállásuk során 21 stúdióalbumot rögzítettek - ezek mindegyike neves kiadók által jelent meg. Több mint 20 videoklipet forgattak - single-dalaik közül a legismertebb a 'Don't Be Late', a 'Wind Him Up', az 'On The Loose', a 'The Flyer' és a 'Scratching The Surface'.

A világ egyik legbefolyásosabb prog-rock bandájának alap-felállása így néz ki: Michael Sadler, Jim Crichton, Ian Crichton, Jim Gilmour és Mike Thorne.


Márciusban akusztikus stúdióalbumot ad ki a legendás SAGA zenekar - itt az új felvétel, az 'Always There'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás