Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Meghalt Balázs Fecó


2020-11-27

Hazánk egy újabb zenészlegendát vesztett el.

69 évesen elhunyt Balázs Fecó, a Korál legendája, miután súlyos állapotban kórházba került koronavírus-fertőzés miatt – közölte a szomorú hírt a Blikk.

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Balázs Ferenc, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zenész, édesapa, férj és kolléga tegnap este távozott. A rengeteg ima és orvosai minden igyekezete ellenére 13 nap küzdelem után feladta a harcot" - közölte a család nevében Várkonyi Attila, a Retro Rádió műsorvezetője.

A Blikk értesülései szerint Balázs Fecó még a saját lábán ment be a kórházba, mert már napok óta rosszul volt. Állapota a kórházban súlyosbodott, állítólag lélegeztetőgépre is került. Szívbetegsége miatt a Korál ikonja a különösen veszélyeztetettek közé tartozott.

Balázs Fecó 1951-ben született, 1967 és 1972 között a Neoton Família tagja volt, majd megalapították az első magyar hard rock együttest, a Taurus-t, mely rövid ideig, 1974-ig működött. Az igazi siker 1977-ben kezdődött, amikor megalapította a Korál együttest. Ő alakította újjá és önálló együttessé. Felléptek Bulgáriában, a Szovjetunióban és Jugoszláviában. Az '81-es táncdalfesztiválon a 'Homok a szélben' című dalukkal óriási sikert arattak. 1986-ban a Korál feloszlott, innentől Fecó szólókarrierbe fogott: 10 albumot adott ki. 1997-ben 12 év után újra összeállt a Korál együttes, és egy koncertet adtak a Kisstadionban, amely elnyerte az év koncertje címet. Liszt Ferenc-díjat kapott 1998-ban; emellett megannyi díjjal ismerték el munkásságát: Fonogram-díj (2008), Artisjus Életmű-díj (2010).

Mint előadó és mint dalszerző egyaránt felejthetetlent alkotott. Olyan múlhatatlan slágereket köszönhet neki az ország, mint a 'Homok a szélben', az 'Érints meg', az 'Évszakok' vagy éppen a 'Maradj velem'. A legnagyobb magyar művészekkel dolgozott együtt; többek között Kovács Katival, Keresztes Ildikóval, Sztevanovity Zoránnal és Varga Miklóssal is volt közös duettje. Írt filmzenét, oratóriumot és színpadi zenét is.

Balázs Fecó zenésztársainak és barátainak búcsú-nyilatkozatait a Blikk gyűjtötte össze.


Meghalt Balázs Fecó
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás