Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

EPICA - itt az új dal, a 'The Skeleton Key' hivatalos klipje; megjelent az 'Omega' album!


2021-02-25

Az Epica új, 'Omega' című nagylemezét a Nuclear Blast dobta piacra, 2021. február 26-án.

Az 'Omega' az Epica első teljes értékű nagylemeze 5 éven belül; a 2016-os 'The Holographic Principle' folytatása.

Az új album kapcsán a banda vezére / fő dalszerzője / gitárosa, Mark Jansen így nyilatkozott: "Rettentően büszke vagyok erre az albumra. Sikerült megírnunk egy üdítően ható, kiegyensúlyozott dal-kollekciót, ennyi évnyi működés után is! Az erőnk minden bizonnyal abban rejlik, hogy egyetlen bandán belül több kiváló zeneszerző is megtalálható. Egymás és önmagunk legerősebb kvalitásait vetettük össze; végül pedig kiválogattuk a legjobb nótákat. Egy igazán gyümölcsöző folyamaton vagyunk túl - minden egyes dalt kollektíve alkottunk meg. Márpedig ez fontos különbség a korábbi lemezeink gyakorlatához képest. Persze természetesen kihasználtuk az internetes fájl-küldés előnyeit és kényelmét is, de alig vártuk, hogy újra és újra összejöjjünk személyesen is, hogy közösen véglegesítsük a dalokat. Szerintem nagyjából 50-szer hallgattuk végig az 'Omega' dalait, és még mindig nem tudunk betelni velük!".

A tracklista:
01. Alpha - Anteludium
02. Abyss Of Time - Countdown To Singularity
03. The Skeleton Key
04. Seal of Solomon
05. Gaia
06. Code Of Life
07. Freedom - The Wolves Within
08. Kingdom Of Heaven, Part 3 - The Antediluvian Universe
09. Rivers
10. Synergize - Manic Manifest
11. Twilight Reverie - The Hypnagogic State
12. Omega - Sovereign Of The Sun Spheres

Az Epica elsőként az 'Abyss Of Time' című dal hivatalos, Grupa 13 által rendezett videóját mutatta be, ízelítőképpen az 'Omega' rendeléséhez (amit itt lehet leadni különféle változatban).

Simone Simons énekesnő elmondta: "Végre bemutathatjuk legújabb single-dalunk, az 'Abyss Of Time' hivatalos videóját! Lengyelországba repültünk, hogy - történetünk során először - együtt dolgozhassunk a Grupa 13 stábjával. A klip-forgatás az egyik kedvenc időtöltésem; lévén ezáltal felvázolhatjuk zenénk vizuális oldalát. A kosztümök rettentően csodásak voltak, és mindenki nagyon jól érezte magát. Remélem, tetszik nektek is a videó!".

Ezután megjelent a második single-dal / videoklip, a 'Freedom - The Wolves Within', amit Coen Janssen billentyűs kommentált: "Legújabb videónk, a 'Freedom' egy korszakos történetet mesél el; vagyis a jó és a rossz harcát, egy régi Cherokee-legenda formájában. Totálisan elégedettek vagyunk ezzel az animációs videóval, ami amellett, hogy tökéletesen elmeséli a történetet, magán viseli a szóban forgó legenda és az Epica-univerzum minden szimbolizmusát! Alig várom már, hogy élőben is előadhassuk ezt a tételt. Tartsatok ki, hamarosan találkozunk!".

Ez utóbbi dal hivatalos basszusgitáros playthrough-videó formájában is megjelent:

Az 'Abyss Of Time' dal akusztikus formában is rögzítésre került. Ehhez averzióhoz szintén készült hivatalos videoklip, ami lentebb tekinthető meg.

A billentyűse, Coen Janssen elmondta: "Az 'Omega' album négy számát akusztikus változatban is feljátszottuk. Mi ilyen módon relaxálunk egy hosszú és kemény, intenzív munka után. Egyrészről le kell nyugodnunk, másrészről pedig meg kell bizonyosodnunk arról, hogy dalaink működnek úgynevezett "keménység" nélkül is. Ezáltal továbbá más zenei stílusokban is kipróbálhatjuk magunkat, és kreatívak lehetünk a metalzenénk kívül is. Élvezzétek hát első single-dalunk, az 'Abyss of Time' új változatát, ami olyan, mintha egy ír kocsmában játszaná el néhány jóbarát, egy pár feles mellett!!".

Alább elérhető a 'Rivers' című szám "vizualizációs" videója is. Ez a szám digitális kislemezen is megvásárolható.

"Elérkezett harmadik single-dalunk ideje! A 'Rivers' egyszerre áraszt nyugalmat, és mutatja be az élet bizonytalanságát, hullámvölgyeit. A csendesen csordogáló víz a békét, az erős folyó-áramlat pedig a nehézségeket és az élet kihívásait szimbolizálja" - mondta Simone Simons.

Az album megjelenésének napján közzétették a 'The Skeleton Key' dal hivatalos videóját, ami itt érhető el:

A rendeléseket az alábbi képre kattintva is le lehet adni:

 

Másik hír, hogy ha minden jól megy, 2022 januárjában Budapestre látogat az Epica; méghozzá a finn cselló-banda, az Apocalyptica társaságában. Az Epic Apocalypse elnevezésű turné - aminek résztvevője a holland Epica, valamint a finn Apocalyptica mellett a prog-metalista Wheel zenekar - 2020 őszéről 2021 tavaszára, majd 2022 elejére került elhalasztásra.

A Barba Negrában 2022. január 13-án megtartandó budapesti koncertről bővebb infókat itt lehet találni.

"Különleges zenekari párost köszönthetünk majd a Barba Negra Music Club színpadán: közös turnén érkezik a hazánkban is hatalmas népszerűségnek örvendő négy finn csellós, vagyis az Apocalyptica, illetve a hollandok jobbnál jobb albumokat szállító, és rendre világkörüli turnékon tündöklő szimfonikus metal csapata, az Epica.

A turné két headlinere évtizedes pályafutása alatt már sokat rakott le az asztalra, így nem is csoda, hogy az elmúlt évek egy kicsit a visszatekintésről is szóltak. Az Apocalyptica 1996-ban egy, kizárólag Metallica klasszikusokat feldolgozó, kizárólag négy csellóval rögzített lemezzel vált ismertté, ahogy az a ma már vitán felül klasszikus album címében is szerepel: Apocalyptica Plays Metallica by Four Cellos. E lemez megjelenésének 20. évfordulóját pár éve egy külön turnéval ünnepelték, amelyből végül egy 40 országot érintő, 170 állomásos utazás kerekedett, és egy koncertalbum is készült.

A zenekar ezután is maradt az eredeti koncepciónál, vagyis a soron következő lemezt is énekesek bevonása nélküli kiadványként adták ki idén januárban, 17 után először jelentkezve teljesen instrumentális hangzóanyaggal. A Cell-0 korong címe a cselló angol nevére utal, de kiejtése alapján a nulladik sejt, azaz cell zero kifejezésre is utal. A finnek persze azért nem szakadtak ki a határon túli heavy metal vérkeringésből, továbbra is számos énekessel és zenekarral készítenek közös projekteket: nemrég például az Amaranthe és a Sabaton társaságában jártak közös turnén, amely kapcsán számos duett és közös videóklip is készült. Tavaly egy saját, lélegzetelállító videóval, a Rise-al, is jelentkeztek.

Az Epica szintén a kerek évfordulók jegyében töltötte a 2019-es évet: az áttörést meghozó Design Your Universe című lemezük ugyanis éppen 10 éve jelent meg, így egy Gold Edition alcímű, újrakevert verzióban adták ki ismét, kiegészítve egy második, akusztikus dalváltozatokat tartalmazó koronggal is. Emellett a csapat nemrég már arról számolt be, hogy a vadiúj lemez munkálatai is javában zajlanak, így az őszi koncert idejére már friss nótákra is számíthatunk majd. A tavalyi akusztikus dalváltozatok egyikéhez videó is készült.

Harmadikként egy 2015-ben alakult finn progresszív metal csapat, a Wheel csatlakozik a turnéhoz, akiknek Moving Backwards című debütáló lemezükről, Vultures számhoz, klip is készült.

A CONCERTO Music bemutatja: The Epic Apocalypse Tour 2021

2022. Január 13., 19:00b
Epica, Apocalyptica, Wheel koncertek
Belépő: Normál elővételben 10.900 Ft, a koncert napján 12.900 Ft. VIP galéria jegyek 16.900 Ft csak Rock1-en (szeparált bejárat, külön bárpult, ülőhelyek, vizesblokk és dohányzó)
"

A rendezvény Facebook-eseménye itt érhető el.


EPICA - itt az új dal, a 'The Skeleton Key' hivatalos klipje; megjelent az 'Omega' album!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás