Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

'Viscera' című albummal jelentkezik januárban a DEMON HEAD - itt a második dal / videoklip, a 'The Feline Smile'!


2021-01-12

A Demon Head nevezetű, dán pszichedelikus stoner / doom metal banda 'Viscera' címmel jelenteti meg új sorlemezét, 2021. január 29-én, a Metal Blade Records jóvoltából.

A Demon Head együttest öt, nemzetközileg is ismert és elismert zenész alkotja, Mikkel Sander Fuglsang, Birk Gjerlufsen Nielsen, Marcus Ferreira Larsen, Thor Gjerlufsen Nielsen és Jeppe Wittus személyében. Lévén nehéz pontosan behatárolni, milyen stílusú muzsikát játszanak, a tagok a bandára a "diabolic rock" jelzőt aggatták, ami kiváló definíciónak bizonyult.

A Demon Head negyedik nagylemeze, a 'Viscera' egy új kezdet a banda számára. Az új albumot 2020 első negyedében rögzítették, a legendás Sweet Silence Stúdióban - ahol Flemming Rasmussen (Metallica, Morbid Angel, Rainbow) a hangmérnök -, valamint egy elszigetelt, svédországi "házi stúdióban". A hanganyag végleges keverését Martin 'Konie' Ehrencrona (In Solitude, Tribulation, Nifelheim) végezte el. Mondhatni úgy is, hogy produkció tekintetében "a régi technikák találkoztak új esztétikával"; illetve "a komoly lemezkiadók ajánlatai találkoztak a kompromisszumot nem ismerő, underground csináld-magad attitűddel". Ennek pedig 10 egyedülálló hangzású dal lett a gyümölcse, ami akusztikus és mellotron-hangszerelés, különleges brácsa- és templomi orgona-játék alapján nyugvó kollekciót alkot, megspékelve J.W ütős dob-témáival, a B.G.N / T.G.N testvérpár kriptikus gitár-munkájával, M.S.F lüktető basszusával és M.F.L lenyűgöző, fals-bariton vokáljaival.

A Demon Head közleménye röviden így szól: "Eljött az idő, hogy átnyújtsuk Nektek a 'Viscera' című művet. Ebben az albumben jobban benne vagyunk "mi", mint bármelyik korábbi lemezünkben. Reméljük, Ti is oly őszintén fogadjátok majd ezt az anyagot, mint ahogy Ő fogad Titeket".

A tracklista:
01. Tooth And Nail
02. The Feline Smile
03. Arrows
04. Magical Death
05. The Lupine Choir
06. A Long, Groaning Descent
07. In Adamantine Chains
08. Black Torches
09. Wreath
10. The Triumphal Chariot Of Antimony

Elsőként a 'The Triumphal Chariot Of Antimony' című záró-tételt osztotta meg a banda, hivatalos videoklip formájában, amit Justine Morrow (lathe.of.heaven) rendezett. Íme a premier:

Újonnan megjelent a 'The Feline Smile' dal videoklipje is, amiben részletesebb betekintést nyerhetünk a David Thelen által tervezett lemezborító rejtelmeibe.

Az albumot az alábbi képre kattintva lehet előrendelni különféle változatban / merchandise-termékek formájában:

A Demon Head legutóbbi stúdióalbuma, a 'Hellfire Ocean Void' 2019. február 22-én jelent meg, a Svart Records gondozásában - erről bővebben itt írtunk.


'Viscera' című albummal jelentkezik januárban a DEMON HEAD - itt a második dal / videoklip, a 'The Feline Smile'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás