Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

50 éves korában elhunyt Sean Malone, a CYNIC basszusgitárosa


2020-12-10

Sean Malone a Cynic második tagja, aki az idei évben életét veszti; év elején ugyanis elhunyt Sean Reinert ex-dobos is.

Sean Malone 2012-től haláláig volt tagja a Cynic zenekarnak. Halálának okát és körülményeit nem hozták nyilvánosságra.

A Cynic frontembere / gitárosa, Paul Masvidal az Instagramon és a Facebookon osztotta meg a szomorú hírt: "Ma tudtam meg, hogy Sean Malone elhunyt. Szavaim elcsuklanak; elönt a totális gyász... Sean egy briliáns elme volt; egy igazi jólélek, és persze az egyik legjobb zenész, akivel valaha is találkoztam. Tudom, hogy ez a hír mindenkit megdöbbentett, akiket megértintett Sean művészi munkássága; így jómagamat is... Kérlek titeket, gondoljatok és emlékezzetek rá; hallgassátok a zenéjét és ünnepeljétek az ő életét".

Sean Malone session-zenészként és hivatalos tagként is dolgozott a Cynic zenekarban; jóbaráti viszonyt ápolt Sean Reinert dobossal, aki 2020. január 24-én hunyt el. Malone és Reinert több projektben is együtt zenélt a Cynic-en kívül is - sokan őket emlegetik a modern progresszív rock / metal műfaj zászlóvivő ritmusszekciójaként.

Malone nem sokkal a 'Focus' című debüt-album megjelenését megelőzően csatlakozott a Cynic-hez, mint session-basszer, miután a csapat eredeti tagja kilépett a felállásból. Rövid időn belül - konkrétan a 'Focus' 1993-as turnéja alatt - kiderült, hogy Sean tökéletes összhangban van bandatársaival, mind zenei, mind pedig személyes tekintetben. A banda bemutatkozó albuma nagy sikereket hozott, és ming a mai napig a progreszív metal műfaj egyik alapköveként tekintenek rá a kritikusok és a hallgatók.

A Cynic első feloszlását követően Malone session-basszerosként dolgozott - összesen több mint 50 lemezen hallható játéka; emellett pedig megírt 4 zenei témájú könyvet is. A saját neve alatt egyetlen albumot rögzített: a 'Cortlandt' 1996-ban jelent meg, és 2007-ben került újrakiadásra. Ő volt továbbá a felügyelője és a producere a Gordian Knot nagysikerű, 1999-es bemutatkozó albumának is. A második Gordian Knot album, az 'Emergent' dalaiban többek közt olyan neves zenészekkel játszott együtt, mint Bill Bruford (YES, King Crimson), Jim Matheos (Fates Warning) és Steve Hackett (Genesis, GTR).

Malone 2008 májusában csatlakozott újra a Cynic felállásához, Reinert és Masvidal mellé. Ez a trió rögzítette és adta ki a visszatérő, 'Traced in Air' című albumot. Malone hivatalos taggá 2012-ben vált; onnantól fogva pedig haláláig zenélt Masvidal oldalán.


50 éves korában elhunyt Sean Malone, a CYNIC basszusgitárosa
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás