Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [569. rész]


2020-12-12

Metalos támadás Középföldéről

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 569. rész

EMYN MUIL - 'Túrin Son Of Húrin'

Az Emyn Muil egy egyszemélyes, olasz banda, amit 2012-ben alapított Saverio Giove (alias “Nartum”). Zeneileg a black metal stílus keveredik sötét, középkori hangulatú szintetizátor-játékkal és epikus hangszereléssel. Koncepció tekintetében "Középfölde első korszakát" ismerhetjük meg; vagyis alapvetően J.R.R. Tolkien munkásságának feldolgozása adja a dalszövegeket. Az "Emyn Muil" név arra a látszólag áthatolhatatlan kősziklákra utal, ahol Frodo és Sam találkozott Gollummal.

Az Emyn Muil - aminek egyetlen tagja Saverio Giove (ex-Valtyr, ex-Ymir) multi-instrumentalista - mindeddig három nagylemezt adott ki: a debütáló, 'Túrin Turambar Dagnir Glaurunga' című lemez 2013-ban, az 'Elenion Ancalima' 2017-ben, az 'Afar Angathfark' pedig 2020-ban jelent meg - ez utóbbi kettő a német Northern Silence Productions kiadó jóvoltából. Ezeket az albumokat az előadó Bandcamp-oldalán lehet megrendelni és végighallgatni.

Bővebb infók, hírek stb.: facebook.com/EmynMuil


Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [569. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás