Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [570. rész]


2020-12-16

Egy új dal a Virginia-i hard rocker / doom-metalista riff-mesterektől.

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 570. rész

VALKYRIE - 'The Choice'

A 2002-ben, Jake és Pete Adams (gitáros és énekes - Baroness, Samhain) testvérek által alapított, majd Alan Fary (Earthling) basszer és Warren Hawkins dobos jóvoltából kiteljesedett Valkyrie zenéje a hard rock és a heavy metal klasszikus érájának hatásai foglalja magában. A Valkyrie "rock 'n' roll-lal, fertőző szólókkal és erőteljes vokálokkal teli" zenéje olyan legendák muzsikájára emlékeztetheti a hallgatót, mint a Led Zeppelin, a Thin Lizzy vagy a Scorpions. A kvartett mindeddig négy nagylemezt, néhány EP-t és egy pár single-t adott ki.

A Valkyrie utolsó előtti stúdióalbuma, a 'Shadows' 2015 májusában jelent meg. Öt év szünet után pedig az Illinois-i Earth Analog Stúdiót vette célba a banda. Itt készült, Sanford Parker (Nachtmystium, Pelican) producelésében a banda "eddigi legprogresszívabb, legváltozatosabb albuma", a 'Fear'.

A 'Fear' egy "tónusokban gazdag, organikus dalszerzői munka eredményeként létrejött lemez, mely kétségkívül a Valkyrie karrierjének megkoronázása". A banda ezúttal is analóg módon rögzített nyolc új dalt, melyek a Pete és Jake Adams testvérpár egyedi gitár-harmóniáira, szívszaggató dalszövegeire, valamint a többi tag könyörtelen ritmus-szekciójára épül. "A 'Fear' albummal a Valkyrie megteszi a következő evolúciós lépést, mint napjaink hard rock-színterének egyik legdinamikusabb, legkreatívabb bandája. Az olyan dalok, mint a 'Feeling So Low', a 'The Choice' vagy az 'Evil Eye' tökéletesen prezentálja a Valkyrie sokoldalú hangzását, amit erős dallamok és kreatív zenei megoldások tarkítanak".

A 'Fear' megjelent CD-n, LP-n és digitálisan, 2020. július 24-én, a Relapse Records jóvoltából.

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [570. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás