Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

AVALAND - itt az új dal és videoklip a francia szimfó-metal projekt debütáló albumáról: 'Rise From The Ashes'!


2021-02-16

A 22 éves zenész / zeneszerző / komponista Adrien G. Gzagg és bandája, a Grenoble-beli Avaland együttes a Rockshots Records-szal kötötte meg első lemezszerződését.

A heroikus fantasy-regények, különféle történelmi témák és mítológiák által inspirált Gzagg egy epikus zenei történetet alkotott meg, nyolc karakter részvételével. Mindez egy 'Theater of Sorcery' című album formájában született meg. Az Avaland debütáló lemeze egy teátrális metal-kaland, mely egy fiatal varázsló, Adam Wilstorm történetét mutatja be. Wilstrom célja, hogy visszahozza a fényt és a dicsőséget Avaland királyságába.

Az Avaland projektben Gzagg néhány barátjával - Camille Souffron basszusgitáros, Christophe Feutrier és Lucas Martinez gitárosok, valamint Léo Mouchonay dobos - és néhány neves vendégzenésszel egyesítette erejét; köztük olyan neves énekesek és gitárosok is vannak, mint például Ralf Scheepers (Primal Fear), Zak Stevens (Savatage/TSO), Zaher Zorgati (Myrath), Emmanuelson (Rising Steel), Stéphan Forté (Adagio), Madie (Nightmare), stb.. 

Gzagg a következőket nyilatkozta: "Heavy metalista pályafutásomat az Avantasia és az Ayreon rajongójaként kezdtem. Annak idején - és persze most is - teljes lenyűgözött Tobias Sammet és Arjen Lucassen tehetsége és zenei megoldásai. Rögtön tudtam, hogy én is valami ilyesmivel akarok foglalkozni az életben! Nem volt könnyű olyan zenészeket találni, akik elég őrültek ahhoz, hogy kövessenek engem e kaland során, de nagyon hálás vagyok nekik, hogy bíztak bennem és segédkeztek ebben a projektben. Külön köszönet illeti Christophe Feutrier gitáros "bűntársamat", aki immáron 5 éve mellettem áll feltétel nélkül".

"Szeretném mindehhez hozzáfűzni, hogy az Avaland nem egy “klasszikus” banda; ez egy Metal-Opera, és amint a COVID járvány véget ér, néhány vendég-énekessel közösen színpadra viszem ezt a theátrális mesét, mágikus történetet. Összefoglalva: az Avaland egy modernkori opera, ami nem csak a metal rajongóinak szól!".

Az Avaland 'Theater of Sorcery' című debütáló albuma 2021. április 2-án jelenik meg, az alább látható borítóval és dallistával:

 

01. Theater Of Sorcery
feat. Emmanuelson
02. Gypsum Flower
feat. Scheepers/Emmanuelson/Zorgati
03. Let The Wind Blow
feat. Zorgati/Heli/Kanji
04. Storyteller
feat. Zak Stevens
05. Escape To Paradise
feat. Zorgati/Kanji
06. Holy Kingdom Of Fools
feat. Jeff Kanji
07. Never Let Me Walk Alone
feat. Madie
08. Deja-Vu
feat. Emmanuelson
09. I’ll Be Ready For Your Love
feat. Heli Andrea
10. War Of Minds
feat. Zorgati/Madie
11. Rise From The Ashes
feat. Zorgati/Madie/Stevens/Heli/Kanji/Emmanuelson/Scheepers

Elsőként a 'Theater Of Sorcery' című szám hivatalos klipjét mutatták be. Ennek kapcsán így szól Gzagg közleménye: "Ez a dal remek bevezetés az Avaland világába. Olyan ez, mint egy igazi himnusz. Ebből már kitalálhatjátok, mire kell számítani az albumon; ízelítőt nyerhettek egy epikus-mágikus kalandhoz. Adam, a történet központi karaktere meséli el a saját történetét ebben a számban. Egyúttal itt ismerkedhettek meg a Mágia Mesterének karakterével, akit Emmanuelson (Rising Steel, Ellipsis) játszik. Számomra ő egyfajta mentor, aki rengeteget segített az album munkálataiban is. Zeneileg egyértelműen közös nevezőn vagyunk; én pedig rettentően büszke vagyok, hogy ő is részese az Avaland-sztorinak. A dal gitárszólóját egyébként Ricky Marx (Now Or Never, ex-Pretty Maids) adja elő, akit egy Now Or Never koncerten láttam először és ismertem meg. Az ő misztikus gitár-témái és old-school stílusa nagyszerűen passzol ehhez a nótához!".

Újonnan megjelent a 'Rise From The Ashes' dal hivatalos videója is. Ebben a dalban Zaher Zorgati (Myrath), Jeff Kanji, Heli Andrea (Mobius, Olane), Emmanuelson (Rising Steel, Ellipsis), Zak Stevens (Savatage, TSO), Ralf Scheepers (Primal Fear, Gamma Ray) és Madie (Nightmare, Faith In Agony) vendégszerepel.

Gzagg közleménye így szól: "Ez a dal a nagy finálé! És mit ér egy nagy finálé a show összes színésze nélkül?! Ezért döntöttem úgy, hogy minden vendég-énekest megszólaltatok ebben a dalban, egyesítvén a komplett Avaland-családot egy erőteljes refrénben. A fenti dallal egyetemben, ez a két szám az Avaland himnusza. Ezekért az érzelmekért alkottam meg az Avaland-ot; és türelmetlenül várom már, hogy a színpadon is előadhassuk ezeket a nótákat!".


AVALAND - itt az új dal és videoklip a francia szimfó-metal projekt debütáló albumáról: 'Rise From The Ashes'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás