Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [574. rész]


2020-12-30

Egy kultikus skandináv bandával és egy méltatlanul elfeledett metal-himnusszal zárjuk az évet.

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 574. rész

PARASITE - 'Nightwinds'

A Parasite egy 1981 és 1985 között működött, svéd heavy metal banda volt, ami fennállása során két demó-kazettát és egy bakelit-EP-t adott ki.

A Parasite utolsó ismert felállását Bo Petersson és Anders Holmstörm (ex-Von Hinten) gitárosok, Paul Zanichelli (ex-Arsenik, ex-Etype, ex-Heartline) énekes-basszusgitáros és a későbbi Hexenhaus / Memento Mori dobos Johan Billerhag alkotta. Korábban megfordult a csapatban az Overdrive-ból ismert basszusgitáros, Kenth Ericsson, valamint az Avenue és a Locomotive Breath bőgőse, Ulf Kronsell is. A Parasite feloszlását követően Paul és Anders megalapította a Rebelene együttest; Johan pedig a Hexenhaus, majd a Memento Mori színeiben vált híressé.

A Parasite egyetlen hivatalos kiadványa, az 1984-es 'Parasite' EP kiállta az idők próbáját; az elmúlt évtizedek során kultikus státuszba lépett a lemez. Sokan olyan legendás skandináv bandák klasszikus albumai mellett emlegetik ezt a korongot, mint a Europe, a Universe, a Silver Mountain vagy a Heavy Load. A mini-albumot 2018 novemberében újra kiadta a No Regrets Records; méghozzá limitált CD-n és 12 hüvelykes, remaszterizált bakeliten, 5 bónusz felvétellel kiegészítve (az 1983-as demó-kazettákról válogatva).

A Parasite egyértelműen kiérdemelte a kultikus státuszt, hiszen egy méltatlanul elfeledett, végtelenül tehetséges bandát ismerhettünk meg személyükben.

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [574. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás