Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [576. rész]


2021-01-06

Világzene extrém metal-módra!

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 576. rész

SOLEFALD - 'World Music With Black Edges'

A Solefald nevű norvég zenekar 1995-ben alakult. Az együttes az avantgárd metal, black metal, post-metal és indusztriális metal műfajokban játszik. Lazare Nedland énekes szerint az elnevezésük "naplementét" jelent. Lemezeiket az Indie Recordings, a Century Media Records, a Season Of Mist, az Avantgarde Music kiadók jelentetik meg. A Solefald-ot Lazare Nedland és Cornelius Jakhelln alapították. Lars énekel, billentyűn, szintetizátoron, zongorán és dobon játszik, míg Cornelius énekel, gitározik és basszusgitározik (a két tag a múltban több egyéb zenekarban is játszott már - Age Of Silence, Ásmegin, Borknagar, Carpathian Forest, Sturmgeist, stb.). Első kiadványuk az 1995-ben megjelentetett demójuk volt, első nagylemezüket 1997-ben adták ki. A Solefald eddigi diszkográfiája kilenc nagylemezt, egy demót és egy válogatáslemezt tartalmaz:

  • Jemlov - demó, 1995
  • The Linear Scaffold - nagylemez, 1997
  • Neonism - nagylemez, 1999
  • Pills Against the Ageless Ills - nagylemez, 2001
  • In Harmonia Universali - nagylemez, 2003
  • Red for Fire: An Icelandic Odyssey, Part I - nagylemez, 2005
  • Black for Death: An Icelandic Odyssey, Part II - nagylemez, 2006
  • The Circular Drain - válogatáslemez, 2008
  • Norron Livskunst - nagylemez, 2010
  • Norronasongen: Kosmopolis Nord - nagylemez, 2014
  • World Metal: Kosmopolis Sud - nagylemez, 2015

A Solefald 2015-ben adta ki legutóbbi, 'World Metal. Kosmopolis Sud' című nagylemezét, öt évvel a legutóbbi stúdióalbum megjelenése után. A nyolc-számos 'World Metal. Kosmopolis Sud' album anyagát egy norvégiai és egy tanzániai stúdióban rögzítették. A lemez végleges keverését és maszterizálását Jaime Gomez Arellano (Ghost, Cathedral, Angelwitch, Grave Miasma) végezte, a londoni Orgone Stúdióban. Az albumon olyan neves vendégek játéka hallható, mint Baard Kolstad (Borknagar, ICS Vortex) dobos, Alexander Bøe (In Vain) basszusgitáros, Petter Hallaråker (Rendezvous Point) gitáros és Sindre Nedland (In Vain, Funeral) billentyűs, valamint egy jólismert világzenei művész, a zanzibári származású Anania Ngoliga, aki kalimbán és gitáron működik közre.

A 'World Metal. Kosmopolis Sud' albummal a Solefald - tematikailag és zenei szempontból - hellyel-közzel visszatért az 1999-es, poszt-modern hangzású 'Neonism' lemez gyökereihez. Maga a "világ-metal" kifejezés a világzenei műfaj és a post-metal elegyéből származik; a koncepciót tekintve pedig a 'Kozmopolisz' és az ókori világvárosok léte adta az ötletet (annak idején Athénra, majd Rómára; a modern korban pedig Párizsra, Londonra és Berlinre illik ez az elnevezés). Mindezt az egyedi témát öntötte zenébe a Solefald alap-párosa, Cornelius Jakhelln énekes / gitáros / basszer és Lazare Nedland énekes / billentyűs / dobos; mégpedig egy egyedi, változatos, kábító és lesújtó hangulatú dalcsokor formájában. Konkretizálván a stílust: a norvég metal vegyül a holland technoval, az északi és afrikai folkkal, a black metalba ágyazott világzenével valamint a Solefald közel sem hétköznapi végjegyeivel. A 'World Metal. Kosmopolis Sud' egyszóval a globális kultúra ünnepe.

Bővebb infók, hírek a bandáról: www.facebook.com/Solefald

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [576. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás