Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Geoff Tate hangja hallható a PROG COLLECTIVE új, 'Two Trajectories' című számában (premier)


2021-01-13

A Prog Collective nevezetű prog-rock szupergroup - amit a híres producer / zenész Billy Sherwood (YES) vezet - 8 év után új stúdióalbummal tér vissza.

A Prog Collective új, 'Worlds on Hold' című albuma a projekt első kiadványa a 2013-as 'Epilogue' album megjelenése óta. Billy Sherwood ezúttal is neves rock- és metalzenészeket válogatott maga köré - köztük van a Rock Hall Of Fame-jelölt Todd Rundgren; a Rock Hall-tag Steve Hackett (Genesis); a legendás Focus együttes alapítója, Jan Akkerman, az egykori Guns N’ Roses gitáros Ron “Bumblefoot” Thal; L. Shankar elektromos hegedűművész; illetve a Dream Theater ex-billentyűse, Derek Sherinian.

A 'Worlds on Hold' albumot két részre osztotta Billy Sherwood: a lemez első felén új kompozíciók; míg a második felén ismerős klasszikus feldolgozásai hallhatók (köztük Peter Gabriel-, Alan Parson’s Project-, Procol Harem-, The Moody Blues-slágerek). Mindemellett 3 korábban ki nem adott dal is szerepel bónuszként a lemezen - ezek is Billy Sherwood által producelt feldolgozások.

A 'Worlds on Hold' album február 5-én jelenik meg, digitális formában, CD-n és deluxe 2LP-s változatban. Az előrendeléseket itt lehet leadni.

A tracklista:
01. Worlds On Hold
feat. Todd Rundgren and L. Shankar
02. Two Trajectories
feat. Geoff Tate and Ron “Bumblefoot” Thal
03. Anything But Goodbye
feat. Jon Davison and Patrick Moraz
04. Meant To Be
feat. Jan Akkerman and Billy Sherwood
05. Brave New World
feat. Sonja Kristina and Steve Hillage
06. Glory Days Ahead
feat. Arjen Anthony Lucassen and Steve Hackett
07. Solsbury Hill
feat. Roine Stolt and Billy Sherwood
08. A Whiter Shade Of Pale
feat. Graham Bonnet and Derek Sherinian
09. Eye In The Sky
feat. Joe Lynn Turner and Martin Barre
10. Nights In White Satin
feat. David Clayton-Thomas and Geoff Downes
11. Penny Lane
feat. John Wetton (bónusz track)
12. More Than A Feeling
feat. Alan White, Tony Kaye, and Billy Sherwood (bónusz track)
13. People Are Strange
feat. David Johansen (bónusz track)

Az első ízelítő a 'Two Trajectories' című szám, amiben vendégként szerepel a legendás Queensrÿche ex-frontembere, Geoff Tate. Egy "komplex, egyben pozitív energiájú" dalról van szó, amiben Tate vendégszereplése mellett a neves gitár-művész, Ron Thal is a tehetségét fitogtatja.

Sherwood így szólt: "Nagy megtiszteltetés és öröm volt számomra együtt dolgozni Geoff Tate-tel, aki sajátos énekhangja révén rengeteg érzelmet és karaktert hozott a nótába. Alig várom már, hogy az emberek hallják ezt a nótát, és a Prog Collective többi új számát!".


Geoff Tate hangja hallható a PROG COLLECTIVE új, 'Two Trajectories' című számában (premier)
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás