Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [579. rész]


2021-01-16

Minden oly csöndes köröttem, és a lelkem oly nyugodt.” “és látom, a viharzó, tovaszárnyaló felhőkön át is látom az örök égbolt néhány csillagát! Nem, nem fogtok lehullani!” (Goethe – Werther)

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 579. rész

AUTUMN NOSTALGIE - 'Fallen Leaves'

Az Autumn Nostalgie egy szlovák-magyar származású, post-black metal / ambient stílusú projekt, amit egyetlen tag, a multi-instrumentalista A.G. (ex-Catharsi, ex-Fekete Erdő, ex-Vinterskog) alkot.

"Az Autumn Nostalgie 2010-ben alakult, az egykori dark-ambient vonalú Fekete Erdő utódjaként. Ennek ellenére az egyszemélyes post-black / blackgaze formáció az elmúlt tíz év alatt gyakorlatilag semmilyen kiadványt nem produkált, csak néhány dalt, amik – egy kivételével – sohasem lettek publikálva. Ami kissé meglepő, hisz az elmúlt évek alatt folyamatosan születtek meg a dalai, amik alapvetően továbbra is az erősen a dark-ambient atmoszférájára épülnek, ahogyan ez a 2020. június 9-én megjelent, 'Esse Est Percipi' című albumán is hallható.

Az 'Esse Est Percipi' albumra hét, a már említett időszakban született dal került fel. Nem egy közülük - mint például a 'Grey Horizons' - 7-8 évvel ezelőtti darab... szóval mondhatni nosztalgia számba megy. A lemezt a 'Prologue' rövidke, derengős hangulati képe indítja útjára az erősen elmerengő ábrándokat adó 'Fallen Leaves' álomszerű, mélyről jövő belső érzelmekkel átitatott shoegaze, és a majd' kilenc perces 'The Hidden Lake Of The Forest' könnyed lebegésű, ám folyamatos sodrással áramló post-black atmoszféráiba, ami a közepén egy könnyed szálú akusztikus remegéssel van megtörve. Az egész olyan, mint egy titkos vallomás, amit sosem mondanál ki, vagy inkább egy búcsúzás, ami sosem történt meg.

Ez a búcsúzás, várakozás eszmei képe tovább folytatódik az 'Eternal Joy On The Mountain Of Loneliness' "csillagos sötétségében". A dal gitár-központúsága a lemez többi témájában is meglehetősen erősen jelen van. Az Autumn Nostalgie ezen dalában tudatosan - vagy talán nem is annyira tudatosan, de - üde színfoltként jelennek meg a klasszikus dark rock / darkwave hangjai, amint fátyol könnyedséggel siklanak bele fekete atmoszféráiban. A 'The Transcendence Of The Past Centuries' egy bő 10 perces, instrumentális légiesen melankolikus pillanat, ami kis kozmikusságával, illetve filmzenei hangulatával ad teret gondolatainknak. Hasonlókép működnek a 'Grey Horizons' sejtelmes árnyaltságú, kísérletezős post-prog hangulatú mélységei, amik a záró 'Epilogue' hipnotikus hatású filmzenei ködéből kibontakozó torzított vibrálásaiba vesznek bele" - femforgacs.hu

 


"Az Ember Rendeltetése Fichte szerint a kétely, tudás és a hit. Kétely szüli a tudást, ami ha valódi metafizikai tudás, megrengeti a valóságot. Minden ami ez után következik már csak a hit területe. Hinni abban, hogy a puszta érzékelés mögött van valami. Hogy az ember nem üres, nem csak kép, vagy álomalak, hanem elzárt valóság, amit soha nem lehet feltörni és megfejteni, amiben csak hinni lehet. Az örök küzdelem a hit és a tudás között akkor kezdődik, ha a sötét démon, aki megkísértette Descartes-t vagy éppen a szellem aki Fichtét szólította, lerombol mindent, s egyedül hagy a sötétségben, hogy az ember megszülje önmagát".


 

Az Autumn Nostalgie 'Esse Est Percipi' albuma megrendelhető és végighallgatható digitális formában, a Bandcamp-en.

Az Autumn Nostalgie hivatalos Facebook-oldala itt érhető el.

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [579. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás