Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

CORONARY - bemutatta a 'Sinbad' album 'Firewings' című számát a finn metalbanda, aminek tagja a Korpiklaani basszerosa is


2021-02-15

A finn, klasszikus metalzenét játszó Coronary együttes debütáló nagylemeze a Cruz Del Sur Music kiadó jóvoltából jelenik meg, 2021. február 19-én.

A 'Sinbad' albumon a Coronary bebizonyítja, hogy méltó "a '80-as évek heavy metal zenéjének elsőszámú finn reprezentálója" címre. "Annak ellenére, hogy manapság is rengeteg kiváló zenekar van a színtéren hatalmas az egyetértés abban, hogy ez az időszak volt a metalzene fénykora. Az úgynevezett "1980's heavy metal" stílus színtiszta erővel, lendülettel, haraggal, intenzitással és fiatalos hangulattal van tele - a Coronary pedig ezeket az elemeket hozza vissza a köztudatba debütáló albumával, ami a 'Sinbad' címet kapta. 

A Coronary együttest 2017-ben alapította Aku Kytölä gitáros és Pate Vuorio dobos, akik egy használt bakelitlemezeket árusító üzletben dolgoztak, egy Tampere-beli bolhapiacon. Lévén hasonló a zenei beállítottságuk, a két barát elhatározta, megalapítanak egy saját bandát. Ebbe a projektbe meghívták egy régi ismerősüket, a Korpiklaani basszusgitárosát, Jarkko Aaltonen-t; illetve Jukka Holm gitárost és Olli Kärki énekest, akikkel közösen rögtön neki is láttak a dalszerzésnek. Az újonnan létrejött Coronary rövid időn belül összedobott egy 'Demo 2018' című anyagot, amire felfigyelt a Gates Of Hell Records, és összehozta a finneket a kanadai Traveler zenekarral, egy közös split-kiadvány erejéig.

Időközben a Coronary debütáló nagylemezén dolgozott; mégpedig a Tampere-beli Headline Stúdióban, ahol Jari Latomaa producer / hangmérnök volt segítségükre. A 'Sinbad' album pontosan ott folytatódik, ahol a Coronary debütáló demója abbamaradt. A rajongók 2020-ban már kaphattak némi ízelítőt abból, amire számíthatnak: megjelent az 'I Can Feel This Love', a 'The Hammer' ás a 'Reflector' című kedvcsináló dal, melyek azt igazolták, hogy a 'Sinbad' egy feszes gitár-témákkal, karcos vokálokkal és alapvetően felejthetetlenül fülbemászó kompozíciókkal felszerelt album lesz.

A 'Sinbad' lemezcíme az arab mesehősre utal; az ő kalandozásairól és izgalmas történeteiről szól az album koncepciója. Ezen túl egyfajta szójátékként is értelmezhető ez a kifejezés: a “sin” ["bűn"] és a “bad” ["rossz"] szavak - a Coronary felfogása alapján - "az élet valódi céljait" tükrözik.

A tracklista:
01. Sinbad
02. Firewings
03. The Hammer
04. Bullet Train
05. I Can Feel This Love
06. Reflector
07. Burnout
08. Fight St. 666
09. Mestengo
10. Wonders Of The World

A Cruz Del Sur Music február 19-én adja ki a 'Sinbad' albumot, CD-n, LP-n és digitálisan. Az előrendeléseket itt lehet leadni. Íme az első ízelítő, a lemez címadó száma:

Újonann megjelent a 'Reflector' és a 'Firewings' című szám audió-változata is:

További infók, hírek, ízelítők: www.facebook.com/coronaryfin


CORONARY - bemutatta a 'Sinbad' album 'Firewings' című számát a finn metalbanda, aminek tagja a Korpiklaani basszerosa is
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás