Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

'Creatures of the Dark Realm' címmel jelenik meg az új BLOODBOUND album - itt a 'March Into War' dal hivatalos klipje!


2021-05-01

A svéd heavy / power metal banda új albumát május 28-án adja ki az AFM Records.

Már amikor a Bloodbound 2005-ben feltűnt a színtéren a 'Nosferatu' című debüt-albummal, akkor olyan metal-ikonokhoz hasonlították a bandát, mint az Iron Maiden, a Helloween és a Judas Priest. Azóta 8 stúdióalbumot, egy koncertlemezt és egy EP-t adott ki a Bloodbound, bebizonyítván, hogy méltóak e névsorra. 2021-ben a svéd csapat visszatér 9. stúdióalbumával, ami a 'Creatures of the Dark Realm' címet kapta!

A 'Creatures of the Dark Realm' két évvel a legutóbbi, 'Rise of the Dragon Empire' című anyag megjelenése után lát napvilágot. A banda három-fős dalszerző magja - vagyis Fredrik Bergh billentyűs, Tomas Olsson gitáros és Patrik Selleby énekes - egymástól különállva látott neki a munkáknak, és amint mindhármójuknak volt elég anyaga, összedobták mindazt, ami tarsolyukat húzta - ebből végül egy 11 számos, ütős és erőteljes power metal-himnusz lett, amit egy lebilincselő akusztikus intro vezet fel.

A hivatalos közlemény szerint, a 'Creatures of the Dark Realm' "teljesít minden követelményt, amit egy vérbeli power metal bandától elvárnának a rajognók, de a hallgatói élmény ezúttal végtelenül epikus és grandiózus. Jelen esetben egyetlen ballada sem hallható az albumon; annál inkább megállás nélküli tempó- és metal-támadás zúdul ránk - ilyen stílusú az 'Eyes Come Alive', a 'The Gargoyles Gate', az 'Ever Burning Flame', a 'The Wicked And The Weak' és a címadó dal. A Bloodbound azonban nem fél ezen felül is új dolgokat kipróbálni: felkerült az új albumra például egy heavy / groove metal-stílusú himnusz - 'Kill Or Be Killed' -; illetve egy rádió-barát single - 'When Fate Is Calling' - is".

A 'Creatures of the Dark Realm' borítója és dallistája így néz ki:

01. The Creatures Preludium
02. Creatures Of The Dark Realm
03. When Fate is Calling
04. Ever Burning Flame
05. Eyes Come Alive
06. Death Will Lead The Way
07. Gathering Of Souls
08. Kill Or Be Killed
09. The Gargoyles Gate
10. March Into War
11. Face Of Evil
12. The Wicked And The Weak

Az "erőteljes és magasztos, minden power metal-fan szívét megdobbantó" 'When Fate Is Calling' dal alább elérhető szöveges videó formájában, ízelítőképpen az album előrendeléséhez:

Alább megtekinthető az album címadó dalának hivatalos videoklipje, valamint a frissen megjelent 'March Into War' dal szöveges videója is:


'Creatures of the Dark Realm' címmel jelenik meg az új BLOODBOUND album - itt a 'March Into War' dal hivatalos klipje!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás