Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [580. rész]


2021-01-20

Egy dal Sátánhoz, aki a mi istenünk...

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 580. rész

ETERNITY - 'Te Nostro Deum Sathanas'

Az Eternity egy norvég black metal banda, ami 2003-ban alakult Oslo-ban. Ez a zenekar nem összekeverendő az azonos nevű, szintén norvég bandával (ami Kristiansand városából származik, és az 1980-as években volt aktív).

Az Oslo-beli Eternity zenekar 2003 februárjában debütált, egy nyolc-számos, 'In Subspecies Aeterna' című demó-lemezzel. Ezt követte két évvel később a második demó-anyag, a szintén nyolc tételből álló 'To Become the Great Beast'. 2006. június 30-án jelent meg az Eternity első hivatalos nagylemeze, a 'Bringer of the Fall', amit független gondozásban adtak ki, rajta 13 új dallal.

Az Eternity hivatalos felállását tulajdonképpen egyetlen tag, a névadó Eternity (másik művésznevén: Evighet) alkotja, aki a kilencvenes években olyan zenekarokban gitározott és énekelt, mint a Nuctemeron, a Bark, az In Silence és az Optoletum. Az Eternity-ben a zenész multi-instrumentalistaként és vokalistaként funkcionál, de a koncerteken további három taggal egészül ki az egyszemélyes felállás: basszusgitáron V. Fineideath (Conjuration, Den Saakaldte, Nocturnal Breed, Sovereign, ex-Stormbeist, ex-Nuctemeron) dobokon T.Ødegaard (Conjuration, Nocturnal Breed, ex-Nuctemeron) gitáron pedig J.Røe kíséri a frontembert.

A második Eternity albumra 13 évet kellett várni: 2019. szeptember 13-án jelent meg a 'To Become the Great Beast' lemez (a Soulseller Records jóvoltából), amire többnyire az azonos című, 2005-ös demó-album dalai kerültek fel, újrarögzített, némileg átírt formában. Az album CD-n és digitális formában vásárolható meg, a kiadó Bandcamp-oldalán.

"Ez az album a frontember, Evighet életének munkája; több évnyi tapasztalat betetőzése. Egyfajta kísérlet az ultimate Black Metal album megalkotására; a megvilágosodást jelentő fekete fény felé vezető kapu felnyitására. Vendégként szerepel az albumon a basszusgitáros Blasphemer (Vltimas, Aura Noir, ex-Mayhem) és a vokalista Brynjard Tristan (ex-Dimmu Borgir, ex-Old Man’s Child), valamint a Nocturnal Breed és a Den Saakaldte egyes tagjai, akik hozzájárultak ahhoz, hogy létrejöjjön ez a pokoli mágia".

Bővebb infók, hírek az Eternity-ről: www.facebook.com/eternitynorway


Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [580. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás