Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Márciusban debütál Magnus Karlsson metal-operája, a HEART HEALER - itt a második klipes dal, a 'This Is Not The End'!


2021-02-20

A Primal Fear és a Kiske / Somerville projekt svéd származású gitárosa / a Free Fall projekt mestere, Magnus Karlsson egy újabb ambíciózus projekttel állt elő.

Karlsson új projektje, a Heart Healer egy 'The Metal Opera by Magnus Karlsson' című, epikus metal-operával debütál. Ezen a lemezen 7 fantasztikus és mérhetetlenül tehetséges énekesnő jutott vendégszerephez - köztük néhány feltörekvő tehetség és komoly tapasztalattal rendelkező előadó: Adrienne Cowan (Seven Spires, Sascha Paeth's Masters Of Ceremony, Avantasia), Netta Laurenne (Smackbound, Laurenne/Louhimo), Youmna Jreissati (Ostura), Ailyn (Her Chariot Awaits, ex-Sirenia), Noora Louhimo (Battle Beast), Margarita Monet (Edge Of Paradise) és Anette Olzon (The Dark Element, ex-Nightwish).

A Heart Healer debütáló lemeze egy grandiózus alkotás, ami "20 évnyi vér, verejték és könny" eredménye. Az európai metal-szcéna egyik legmeghatározóbb alakja / legtehetségesebb gitárosa és producere, Magnus Karlsson karrierje során többek közt megfordult az Allen / Lande formációban, Bob Catley bandájában, a Starbreaker-ben, a Kiske / Somerville együttesben; jelenleg pedig a Primal Fear oszlopos tagja és saját projektje, a Free Fall mestere.

Magnus legújabb megmozdulása a zenész eddigi legfeszesebb, legnagyobb szabású produkciójának ígérkezik. A gitáros ezúttal világ-klasszis kamara-zenészeket, nagyzenekarok tagjait vette maga és a hét énekesnő mellé. Ez utóbbiak különféle karaktereket személyesítenek meg a Heart Healer metal-operájának történetében. A 'The Metal Opera by Magnus Karlsson' című album leginkább egy szóval jellemezhető: grandiózus. A hangszerelés, a performanszok, a produkció - minden kiváló minőségű; és annak ellenére, hogy Magnus Karlsson jellegzetes stílusa hallható rajta, némi filmzenei "Hans Zimmer-effektus" is felfedezhető a dalcsokorban.   

Az opera egy Szívgyógyászról ("Heart Healer") szól, amely karaktert Adrienne Cowan játssza. A főszereplő emlékeinek elvesztését követően ébred fel álmából - nem tudja, ki ő valójában. Később rájön, hogy szimplán a keze érintése révén képes embereket gyógyítani; de ahány alkalommal ezt teszi, egyre gyengébbé válik. A főhős egy kalandos út során próbál rájönni, ki maga; eközben pedig új szereplőkkel, karakterekkel ismerkedik meg, akik kötz vannak, akik segítenek neki; vannak, akik félnek tőle; és vannak, akik megpróbálják levadászni őt.

"Rengeteg fantasztikus énekessel dolgoztam karrierem során, de ők javarészt férfiak voltak" - nyilatkozta Magnus. "De természetesen nagyszerűn énekesnőkkel is összehozott már a sors; mint például Noora Louhimo, Amanda Somerville és Anette Olzon. Régóta szerettem volna viszont egy olyan lemezt írni és rögzíteni, amin kizárólag nők énekelnek. Ennek ideje most jött el. Ugyanakkor felfigyeltem arra is, hogy kiadóm, a Frontiers az utóbbi időben több kiváló bandát is leigazolt, amikben nők énekelnek. Ez még jobban inspirált engem. Természetesen mindig arra törekszem, hogy a legjobb énekesekkel dolgozzak együtt, de ugyanakkor nekik más-más stílusúaknak is kell lenniük. Az új album mind a hét énekesnőjének sajátos hangja van és különféle stílussal rendelkezik, és ez nagyon fontos egy ilyen projekt esetében".

"Sok szimfónikus metalzene létezik, és rengeteg metal-operát írtak már, de érzésem szerint ez valami más. Ez nem csak egy szimpla dal-kollekció; ez egy igazi kaland, amit epikus zene és csodálatos hangok tarkítanak" - tette hozzá a mester.

A Heart Healer 'The Metal Opera by Magnus Karlsson' című albuma itt rendelhető elő különféle változatban. A borító és a dallista így néz ki:

01. Awake
ft. Adrienne Cowan
02. Come Out Of The Shadows
ft. Youmna Jreissati, Margarita Monet, Netta Laurenne
03. Who Can Stand All Alone
ft. Anette Olzon, Adrienne Cowan
04. Back To Life
ft. Ailyn, Margarita Monet, Adrienne Cowan
05. Into The Unknown
ft. Noora Louhimo
06. When The Fire Burns Out
ft. Netta Laurenne, Ailyn, Youmna Jreissati
07. Evil’s Around The Corner
ft. Noora Louhimo, Adrienne Cowan
08. Mesmerized
ft. Anette Olzon
09. Weaker
ft. Adrienne Cowan
10. This Is Not The End
ft. Adrienne Cowan, Ailyn, Youmna Jreissati, Netta Laurenne, Noora Louhimo, Margarita Monet, Anette Olzon

Az első ízelítő, az 'Into The Unknown' hivatalos klipje itt érhető el:

Újonnan megjelent a 'This Is Not The End' című szám hivatalos videója is:

A Heart Healer alap-felállását Magnus Karlsson, Anders Köllerfors, Daniel Tengberg és Erika Sävström Engman alkotja.

Az alábbi videókban bemutatkozik a mester és a projekt minden énekesnője:


Márciusban debütál Magnus Karlsson metal-operája, a HEART HEALER - itt a második klipes dal, a 'This Is Not The End'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás