Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [582. rész]


2021-01-27

Egy feledésbe merülő műfaj és egy többre érdemes banda...

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 582. rész

GREELEY ESTATES - 'Y'all With The Vampire Squad'

A Greeley Estates egy amerikai post-hardcore / metalcore banda volt, ami az Arizona-beli Maricopa County-ból származott. A 2002-ben alakult banda összesen 5 nagylemezt és 4 EP-t adott ki. Stílusilag eleinte emo-hatású post-hardcore zenét játszottak, később azonban a metalcore műfaj irányába vitték a hangzást.

Az első évek (2002 - 2005)

A Greeley Estates zenekart Ryan Zimmerman, Brandon Hackenson, Dallas Smith, Jared Wallace és Mike Coburn alapította. A banda nevét a Colorado-beli város, Greeley táblája ihlette, amit Zimmerman és Hackenson egy utazás során látott meg.

Mike Coburn nem sokkal a megalakulást követően távozott a bandából. A csapat 2003 végén kezdett el turnézni - immáron Brian Champ-pel a dobfelszerelés mögött. A későbbiekben több basszusgitáros-cserén is átesett a zenekar. Elsőkörben Jared Wallace-t váltotta Josh Applebach. Ezzel a felállással készült el a banda első nagylemeze, az 'Outside of This', aminek címadó dalához videoklipet is forgattak.

A 2004-es 'Outside of This' album sikereire felfigyelvén, a Greeley Estates zenekart leigazolta a Record Collection kiadó, amely cégnél megjelent egy 'Caveat Emptor' című EP-jük. Még abban az évben több szaklap toplistájára felkerült a banda; lévén dalaik és videoklipjeik milliós hallgatottsággal / nézettséggel büszkélkedhettek (a floridai Smartpunk lemezbolt például a "Minden idők legmagasabb eladási számai" toplistára is felhelyezte a bandát).

A Greeley Estates a 2005-ös Vans Warped turné minden állomásán fellépett; emellett pedig társ-headlinerként részt vettek az őszi MySpace Fall Tour koncert-körúton. Az intenzív turnézás egy 'The Death of Greeley Estates' című DVD formájában is meghozta a gyümölcsét.

'Far from the Lies' (2006 - 2007)

2006 közepén a Greeley Estates felvette második, 'Far from the Lies' című nagylemezét, amit még abban az évben ki is adtak.

2007. január 31-én Josh Applebach basszusgitáros bejelentette távozását, mondván a jövőben kizárólag oktatással kíván foglalkozni. Három nappal később a Tucson-ból származó Bradley Murray (ex-Versus The Mirror) került Applebach helyére.

2007. június 3-án Dallas Smith gitáros is bejelentette kilépését; lévén családot akart alapítani. Egy mexikói turnét követően pedig a basszer Bradley Murray is távozott a csapatból.

'Go West Young Man, Let the Evil Go East' (2007 - 2008)

2007. szeptember 4-én a Greeley Estates elkészült soron következő albumával, amit a két új tag, Alex Torres (ex-Eyes Set To Kill) és Joshua Ferguson (ex-Glory Nights) érkezése után vettek fel. A 'Go West Young Man, Let the Evil Go East' című album rögzítése közben azonban Joshua Ferguson kilépett a bandából, hogy a jövőben fodrász-karrierjére koncentrálhasson. A Greeley Estates új basszusgitárosa Tyler Smith (ex-In Fear And Faith) lett, aki 2008. február 9-én mutatkozott be, a Tempe-beli Clubhouse-koncerten. A 'Go West Young Man, Let the Evil Go East' album egyes dalait Smith, a többit pedig még Ferguson játszotta fel.

A 'Go West Young Man, Let the Evil Go East' album - ami stílusát tekintve inkább a metalcore műfaj irányába kacsintgatott - hivatalosan 2008. május 6-án jelent meg. A lemez 'Blue Morning' című számának "energikus és intenzív" videoklipjét egy neves rendező, Daniel Chesnut közreműködésében forgatták.

2008. november 14-én a Greeley Estates bejelentette, hogy Smith kilépett a csapatból, hogy csatlakozzon a The Word Alive zenekarhoz.

'No Rain, No Rainbow' (2009 - 2010)

2009 novemberében két új dalt is bemutatott a banda: az egyik volt a 'Seven Hours', a másik pedig a 'Jealousy Breeds Killing Sprees' - ez utóbbiban vendégként vokálozott Craig Mabbitt (Escape The Fate). A banda következő albuma, a 'No Rain, No Rainbow' harmadik single-dala 'Friends Are Friends For Never' címmel jelent meg.

2010. június 12-én a gitáros Alex Torres bejelentette, hogy kilép a bandából. Ezt megelőzően a banda olyan együttesek társaságában turnézott Amerika-szerte, mint a Vanna, a Tides Of Man, az A Bullet For Pretty Boy és a The Crimson Armada; illetve nekiláttak ötödik stúdióalbumuk munkálatainak.

A Greeley Estates következő albuma, a 'The Death of Greeley Estates' 2011. augusztus 9-én jelent meg, a Tragic Hero Records gondozásában. Az új lemezt azzal a Cory Spotts producerrel rögzítették, akinek segítségével első albumuk, a 2004-es 'Outside of This' is készült. A 'The Death of Greeley Estates' album első single-dal 'The Last Dance'; második kislemez-nótája pedig 'Friendly Neighborhood Visit' címmel látott napvilágot.

'The Narrow Road' / 'Devil Son' (2012 - 2013)

A Greeley Estates ezt követően egy kétszer 7 számból álló dupla EP-t jelentetett meg. A sorozat első része 'The Narrow Road' címmel került forgalomba 2012. november 20-án; a második epizód pedig 'Devil Son' címmel jelent meg egy fél évvel később, 2013. április 9-én. Ezt a két mini-albumot független gondozásban, kiadók nélkül dobta piacra a banda. A 'The Narrow Road' első hivatalos single-dala / videoklipje, a 'Head Underwater' volt; a 'Devil Son' albumról pedig a 'Marionette' című számhoz készült kisfilm.

'Calling All the Hopeless', feloszlás (2016 - 2018)

2015. szeptember 14-én a Greeley Estates a Facebookon közölte, hogy új dalok vannak készülőben; december 2-án pedig leszögezték, hogy 2016-ban új Greeley Record-lemez várható. Végül 2017. június 27-én sikerült kiadni az újabb albumot, ami egy EP, 'Calling All the Hopeless' címmel.

A Greeley Estates 2018. december 3-án jelentette be végleges feloszlását. Utolsó koncertjüket 2018. december 21-én bonyolították le.

Annak ellenére, hogy a Greeley Estates immáron nem aktív, a banda Facebook-oldala még mindig működik - ezt itt lehet elérni: www.facebook.com/GreeleyEstatesBand


Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [582. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás