Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [583. rész]


2021-01-30

Lépjünk be az örök láng világába, hogy csontjaink a metal tüzében porladjanak el!

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 583. rész

BLACKEVIL - 'Black Fire Tornado'

A Blackevil egy német black / thrash metal banda, amit 2013-ban alapított a basszusgitáros-énekes Abyss (ex-Demon Of The Past, ex-Downcast, ex-Under That Spell, ex-Saintsbleed), a gitáros Deathinfektor (Ravenholm, Volcanic, Sacroscum, ex-Out Of My Flame, ex-Indestructible) és a dobos Hellbastard (ex-Stone Cold, ex-Angel Of Damnation, ex-Heretic, ex-Nocturnal).

A banda 2015 januárjában debütált, egy 'Hail the Cult' című mini-albummal. Ezt követően felvették első nagylemezüket, ami 'The Ceremonial Fire' címmel jelent meg, 2017. július 7-én, az F.D.A. Records jóvoltából. Ezen az albumon már Doomwarrior dobolt. 2018 novemberében kiadtak egy három számból álló, 'Witchevil Attack!' című EP-t, amire felkerült a Twisted Sister 'Stay Hungry' című klasszikusának feldolgozása is. A Blackevil legutóbbi nagylemeze, a 'Forever Baptised in Eternal Fire' 2020. szeptember 25-én látott napvilágot, a Dying Victims Productions kiadó jóvoltából.

A "black-thrash műfaj végtelenül pikáns stílusát" prezentáló Blackevil számára a második nagylemez hozta el a valódi áttörést. A 'Forever Baptised in Eternal Fire' a black / thrash metal műfaj múltját, jelenét és jövőjét egyaránt képviseli. A Blackevil sosem árulja el saját gyökereit - legyen szó akár a nagy germán thrash-hármasról (Sodom, Kreator, Destruction) vagy a speed metal legendáiról (Razor, Evil Angel, OZ, Exciter, stb.) –, ugyanakkor egy pillanatra nem tér el eredeti, egyedülálló, mágikus hangzásvilágától. A 'Forever Baptised in Eternal Fire' - a Dying Victims közleménye szerint - egy "kibaszottul EPIKUS anyag, de mégsem konkrétan ezzel a céllal jött létre. A Blackevil rettentően egyedi és kreatív módon nyomatja a black-thrash műfaj legminőségibb változatát. Mi csak annyit tehetünk, hogy átadjuk a lekünket a gonosznak, és belépünk az örök láng világába, hogy csontjaink a metal tüzében porladjanak el".

A 'Forever Baptised in Eternal Fire' album CD-n, LP-n és digitálisan is megjelent. A lemezt megrendelni a kiadó Bandcamp-oldalán lehet.

A bandáról és az albumról bővebb infók itt olvashatók: blackevil.net


Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [583. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás