Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [584. rész]


2021-02-03

Újjáélednek az emlékek...

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 584. rész

WARHEAD - 'Memories'

A Warhead egy német power / thrash metal banda, ami 1993 és 2010 között volt aktív. Ezidő alatt 4 nagylemezt, 2 koncertalbumot, 1 válogatás-lemezt és 1 DVD-t adott ki az osnabrücki együttes.

A Warhead zenekart Björn Eilen énekes-gitáros alapította, Benjamin zur Heide basszusgitáros és Peter Breitenbach dobos közreműködésében. Breitenbach és Eilen a nyolcvanas években együtt zenélt az Inverness együttesben; az előbbi pedig egy éven keresztül (1991-1992) dobolt a Grave Digger-ben (konkrétan az 1991-es, 'Return of the Reaper' demó-lemezen hallható az ő játéka).

A Warhead 1995 szeptemberében jelentette meg kazettán bemutatkozó, 6 számból álló demó-anyagát. Első hivatalos nagylemezük, a 'Good Part for Each' 1997 augusztusában látott napvilágot, a High Gain Records gondozásában. Ezt követte az 1999 áprilisában kiadott 'Perfect/Infect', amit már a nevesebb Noise Records gondozott. Ez utóbbi hanganyagot a Stormwind zenekar legendája, Rudolf Kronenberger keverte véglegesre. 2000 februárjában a Noise kiadta a harmadik Warhead albumot, 'Beyond Recall' címmel. Ezt követően Björn Eilen-t leváltotta Florian "Floh" Albers gitáros (Crypts, Mourning Caress, Velvet Thorns). Ezután megjelent egy 'Live in München' című koncertlemez 2001 áprilisában - ezt az anyagot az U.D.O. banda 1998-as No Limits turnéjának előzenekaraként adott müncheni koncerten rögzítették). A Warhead felállása 2005-ben ismét megújult: a két eredeti tag, Peter Breitenbach és Benjamin zur Heide mellé érkezett Stefan Rolf gitáros (Sleeping Gods) és Michael A. Müller énekes. Ez a formáció rögzítette a 2007 nyarán megjelent, 'Captured' című albumot, amit a Timezone Records adott ki. Azév végén Heide is távozott a csapatból - helyét Stefan Timm vette át; majd 2008-ban ő is kilépett - helyére Phileas Holweck került. Időközben a Warhead név alatt megjelent egy koncertalbum (2008 - 'Hour of Death - Live 2000') és egy digitális best-of válogatás (2008 - 'Twelve Ones') amin néhány feldolgozás - Lääz Rockit, Killing Joke, stb. - is helyet kapott. A Warhead utolsó kiadvány egy dupla koncert DVD volt, amit a banda megalakulásának 15. évfordulója alkalmából rögzítettek az évek során, különféle németországi bulikon.

A Warhead 2010 januárjában jelentette be, hogy határozatlan időre visszavonul a banda - azóta sincs semmi hír felőlük...


Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [584. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás