Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Új SKOLD albummal tér vissza a svéd multi-instrumentalista, Tim Sköld - itt a 'Dirty Horizon' dal videója!


2021-03-07

A svéd származású multi-instrumentalista, Tim Sköld - aki többek közt játszott Marilyn Manson bandájában, és a KMFDM-ben - bejelentette új szólóalbumát.

Tim a tavalyi évben a Psyclon Nine-os Nero Bellum-mal egyesítette erejét egy dark electronic projektben, amit Not My God-nak neveztek el, az egykori Manson-bandatag azonban idén visszatér elsőszámú kreatív platformjához, a róla elenvezett indusztriális metalbandához, ami a Skold nevet viseli.

A Skold visszatérő albuma 'Dies Irae' címmel jelenik meg. Ezen a lemezen Tim játékának keményebb, agresszívabb oldala mutatkozik meg. A korábbi Skold-daloknál súlyosabb nótákat tartalmazó album  - kezdve az "organikus hangszereléssel ellátott" 'Dirty Horizon' tétellel - egy "színtisza metal-őrület", de ennek ellenére magán viseli Tim jellegzetes stílusát, aminek elmaradhatatlan kellékei a gondosan kidolgozott szintetizátor-témák és a kísérteties atmoszférák is. A 'Dies Irae' dalszövegileg a veterán zenész halállal kapcsolatos elmélkedéseit vázolja fel (a latin "dies irae" kifejezés jelentése: "utolsó ítélet" / "a harag napja").

A Cleopatra Records által gondozott 'Dies Irae' album borítóját a tehetséges német művész, Sebastian Nabel (sebastiannabel.com) készítette. A lemez megjelenik digipak CD-n, limitált bakeliten és digitális formában, az alább látható fedéllel és tracklistával:

01. Dirty Horizon
02. Unspoken
03. The End Is Near
04. Terrified
05. Love Is A Disease
06. This Is The Way
07. Silicon Dreams
08. As Above So Below
09. Kill Yourself
10. Goodbye

A 2021. március 5-én megjelenő album első single-dala, a 'Goodbye' digitális formában elérhető itt. Az albumot itt lehet előrendelni.

Alább megtekinthető a 'Dirty Horizon' dal hivatalos videoklipje:

A produceri / zeneszerzői és programozói tevékenységeiről is ismert Tim Sköld már a kilencvenes évek közepe óta aktívan működteti indusztriális metal-projektjét, a Skold-ot. Ezt megelőzően a gitáros az egyik legsikeresebb '80-as évekbeli svéd metalbanda, a Shotgun Messiah frontembere volt. Skold néven az első albuma 1996-ban jelent meg, rajta olyan népszerű slágerekkel, mint a 'Chaos' és a 'Hail Mary', mely dalokat rendszeresen viszonthallhattuk filmekben és mainstream videójátékokban. Sköld azóta számos világhírű bandában szerepelt: állandó tagja volt a KMFDM-nek és a Marilyn Manson-bandának, valamint a Taime Downe-féle The Newlydeds-szel és Nivek Ogre Ohgr zenekarával turnézott, közben pedig mindvégig önálló dalszerzést folytatott és producerként vett részt olyan modernkori bandák munkájában, mint például a Motionless In White. 

A Skold legutóbbi önálló stúdióalbuma 2019-ben jelent meg, 'Never Is Now' címmel. Tim ekkor állt össze a legendás indie kiadóval, a Cleopatra Reords-szal. A 'Never Is Now' című stúdióalbumra 15 vadonatúj, "erős ritmusokkal, vad gitár-riffekkel és nyers szintetizátor-témákkal teli, izgalmas indusztriális / elektronikus metal-dal" került fel.


Új SKOLD albummal tér vissza a svéd multi-instrumentalista, Tim Sköld - itt a 'Dirty Horizon' dal videója!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás