Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [587. rész]


2021-02-13

Rovatunk mai epizódjával is azt igazoljuk, hogy a modernkori metalbandák képesek maradandót alkotni.

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 587. rész

VINTERSEA - 'Befallen'

Az oregoni Portland-ből származó Vintersea zenekar dallamos és progresszív, black és death metal-elemekkel felvértezett zenében utazik. A 2016-ban alakult együttes korábban Asterion néven működött. Aktuális nevük alatt mindeddig egy EP (2016 - 'Asterion : Constellations') és két nagylemez (2017 - 'The Gravity of Fall', 2019 - 'Illuminated') jelent meg.

A malajziai születésű énekesnő, Avienne vezette Vintersea "kemény, de ugyanakkor érzelmileg erőteljes és egyben technikás zenét" játszik. A felállást a két gitáros, Riley Nix és Jorma Spaziano, valamint Karl Whinnery basszusgitáros és Jeremy Spencer dobos teszi teljessé.

A Vintersea karrierjének egyik fordulópontja az volt, amikor a tagok az amerikai M-Theory Audio kiadóval kötöttek szerződést második, 'Illuminated' című albumukra, ami 2019 őszén jelent meg.

Debütáló albumuk 2017-ben jelent meg, 'The Gravity of Fall' címen - ezt a lemezt Justin Phelps (The Mars Volta, Joe Satriani) producerrel és Evan Sammons (Last Chance To Reason) hangmérnökkel rögzítette a banda. A 'The Gravity of Fall' albumot a banda a saját költségén adta ki, 2017. január 20-án (CD-n és digitálisan), de az M-Theory kiadó 2020 októberében - digipak és LP formátumban - újra piacra dobota az anyagot, kibővítve a 2016-os 'Asterion : Constellations' EP öt dalával.

Az első nagylemez dallamos és progresszív death metalos vonalát viszi tovább a banda a 2019-es 'Illuminated' albumon is, aminek keverését Gabe Johnston (Idle Hands), maszterizálását pedig Troy Glessner (Devin Townsend, Intervals) végezte el.

Az 'Illuminated' album 4 dalához is készült hivatalos videoklip: az album megjelenését megelőzvén bemutatták a címadó dal és az 'Old Ones' kisfilmjét; 2020 februárjában pedig megjelent a 'Befallen' videoklipje, amit egy élő közönség előtt mutatott be a banda, a Portland-i Hawthorne Színházban. Ezt a klipet a banda basszusgitárosa, Karl Whinnery rendezte. A forgatás egy washingtoni kisváros, Elma területén zajlott, az elhagyatott Satsop Nukleáris Erőműben. A legfrissebb promóciós klip - ami a 'Crack Of Light' című számhoz készült - 2021 elején jelent meg.

A Vintersea a koronavírust megelőző évek alatt olyan előadók társaságában turnézott, mint a Ne Obliviscaris, az Arkona, a The Ocean és a Sirenia. Az esetleges jövőbeni turnékról bővebb infók a banda Facebook-oldalán találhatók.

Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [587. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás