Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [588. rész]


2021-02-17

Instrumentális thrash zene, ami a sötétség és az árnyak találkozását vázolja fel...

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 588. rész

DECLARED DEAD - 'Where Darkness Meets Shadows'

A Declared Dead egy belga thrash / black / death metal banda, amit 2014 júniusában alapítottak Zwijndrecht városában. Egy hónappal később fel is vették a 'Subterranean Nightmare' című demó-lemezt, amit azonnal ki is adtak.

Debütáló nagylemezüket - ami 'Denounced and Defiled' címmel jelent meg 2016 áprilisában - már egy megújult felállással vették fel. Nagyjából két és fél hónappal később pedig a világra szabadult a 'Shiv' című EP / mini-album.

A második teljes értékű stúdióalbum, a 'Revel in the Macabre' 2017 januárjának elején jelent meg; majd azév októberében kiadták az 'A Date with the Coroner' albumot.

2018-ban és 2019-ben szintén 2-2 albumot dobott piacra a csapat: a 'Blood Bender' 2018 márciusában, az egyetlen, 39 perces számból álló 'Shambhala/Xibalba' pedig azév szeptemberében jelent meg. A banda hatodik nagylemeze, a teljes egészében instrumentális 'Cosmic Plague' 2019. február 12-én jelent meg; a 'Way of the Reaper' című folytatása pedig május 21-én került forgalomba.

2020 augusztusában egy 18 számos nagylemezzel jelentkezett a Declared Dead: ez volt a 'The Devious Grotesque', melynek folytatásképpen 2021 januárjában adták ki a legújabb, 'Retirement Plan B' című albumot.

Annak ellenére, hogy egy vérbeli extrém thrash metal bandáról van szó, a Declared Dead előszeretettel rögzít instrumentális kompozíciókat. Szinte minden lemezükön hallható egy vagy több vokál nélküli nóta - a 2019-es 'Cosmic Plague' például egy teljes egészében instrumentális anyag.

A Declared Dead jelenlegi felállását Anders Milovovich énekes-gitáros, Deiter Cox basszusgitáros-vokalista, Mikhel Van Zaal dobos-billentyűs és Dimitri Nagel III gitáros alkotja.

A Declared Dead összes albuma - melyek kizárólag digitális formában kerültek kiadásra - meghallgatható és megvásárolható a banda Bandcamp-oldalán.


Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [588. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás