Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

THE UGLY KINGS - pénteken kiadja új albumát az ausztrál blues-rock banda; itt a friss klipes dal, a 'Strange, Strange Times'!


2021-08-10

A Napalm Records jelentette nemrég be az ausztrál blues-rocker The Ugly Kings együttes leigazolását. Most közzétették az új album részleteit, illetve bemutatták az új single-dalt is.

A Christos Athanasias gitáros, Nicolas Dumont basszusgitáros, Joel Martin dobos és Russell Clark énekes alkotta ausztrál négyes érzelmekkel teli, energikus blues-rock zenét játszik, fülbemászó riffeket, lélekteljes vokál-témákat és lüktető ritmusokat ötvözvén. Bemutatkozó mini-albumuk, az 'Of Sins' 2015-ben jelent meg; 3 évvel később pedig napvilágot látott az első nagylemez, a 'Darkness Is My Home'. Ezt követte a banda legutóbbi kiadványa, a 'Gypsy Queen' EP, ami egy újabb energikus, jövőbe mutató, de egyben múltat idéző hard rock-anyag volt.

A The Ugly Kings viszonylag rövid időn belül lebonyolított számtalan koncertet; méghozzá olyan bandák előzenekaraként, mint az Airbourne, a Papa Roach, az 1000mods és a Rival Sons. Eddigi fennállása során a Melbourne-i csapat megszámlálhatatlan rajongót szerzett magának, és zeneipari berkekben is nagyra méltatják őket pályatársaik: "A The Ugly Kings igazán egyedi, sajátos muzsikát nyomat, és ez nagyon fasza! Imádom zenéjük dinamikáját, lüktetését és durvaságát. Elképesztő intenzitás és erő jellemzi ezt a bandát!" - ezt Joel O’Keeffe, az Airbourne frontembere / szólógitárosa nyilatkozta nemrég.

A The Ugly Kings a napokban elkészült második nagylemezével. Ennek érdekében igazolta le a bandát az osztrák Napalm Records.

"Óriási megtiszteltetés számunkra, hogy bejelenthetjük, ezentúl a Napalm Records szárnyai alá tartozunk! Jelen pillanatban egy vadonatúj albumon dolgozunk; így érzésünk szerint most éljük karrierünk legszebb időszakát! Alig várjuk már, hogy kezdetét vegye egy hosszú, rengeteg gyümölcsöt hozó kapcsolat a Napalm Records-szal karöltve, és 2021 második felében végre kiadhassuk második stúdióalbumunkat!" - közölte néhány héttel ezelőtt a banda.

Mint kiderült, az új album 'Strange, Strange Times' címmel jelenik meg, 2021. augusztus 13-án. Az új lemezen a Melbourne-beli négyes "nyers alt-rock zenét ötvöz blackened blues-szal és mocskos punkkal". "Pengeéles zenei témák, merész és elmés dalszövegek, addiktív riffek és erős blues-hatások" - ezek jellemzik a lemezt, melynek borítója és dallistája így néz ki:

01. Strange, Strange Times
02. Technodrone
03. Do You Feel Like You're Paranoid?
04. In The Shadows
05. Last Man Left Alive
06. Lawman
07. Electric Lady (My Kryptonite)
08. The Devil Comes With A Smile
09. Mr. Hyde
10. Another Fucking Day

Az albumot az alábbi képre kattintva lehet előrendelni különféle formában:

Íme az első ízelítő videoklipes dal, a 'Technodrone':

Ezután megjelent a 'The Devil Comes With A Smile' című single-dal hivatalos videója is. Ebben a dalban a The Ugly Kings "zenei izmait fitogtatja, miközben egy piszkos, poros úton kocsikáztatja a hallgatókat, keserű nikotin- és whiskey-ízt hagyván mindenki szájában".

Alább pedig elérhető a 'Strange, Strange Times' dal hivatalos kisfilmje, amit így kommentált a banda: "A 'Strange, Strange Times' dal a szorongásról szól. A világ évről évre egyre durvább hely lesz, minket pedig egyre inkább, egyre közelebbről érint minden, ami a Föld bolygóval történik. Ezeket az eseményeket lehetetlen feldolgozni; értelmet nyerni képtelenség belőlük. A 'Strange, Strange Times' erről szól... Vegyetek egy mély lélegzetet, hunyjátok be a szemeteket és számoljatok el tízig...".


THE UGLY KINGS - pénteken kiadja új albumát az ausztrál blues-rock banda; itt a friss klipes dal, a 'Strange, Strange Times'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás