Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [592. rész]


2021-03-03

Így szól az igazi tradícionális heavy metal zene a 2020-as években!

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 592. rész

AEONBLACK - 'Specter In Black'

Az Aeonblack egy német heavy / power metal banda, ami jelen formájában 2003-ban jött létre (ezt megelőzően 1988 óta Groggy Elks néven működött a csapat). Az Aeonblack mindeddig három hivatalos albumot adott ki: 2007-ben jelent meg debütáló EP-jük, majd 2015-ben látott napvilágot a 'Metal Bound' nagylemez; 2021 februárjában pedig piacra dobták a legfrissebb, 'The Time Will Come' című stúdióalbumot.

Az Aeonblack tradícionális heavy / power metal zenét játszik, "a vad nyolcvanas évek" stílusában. Dalaik és albumaik ugyanakkor modern hangzásúak; megszólalásuk a banda sajátos védjegyeit - agresszív riffek, iker-gitárok, ritmusos basszus-témák, lüktető dobok és magas hangú, dallamos és melankólikus vokálok váltakozása - viseli magán. Az Aeonblack szimplán így jellemzi önmagát: "Pure Fucking Heavy Metal!!!"

Az Aeonblack zenekart a Groggy Elks két alapítója, Michael Maunze gitáros és Holger Berger énekes vezeti. Mellettük Ferdinand Panknin gitáros-basszer (Frantic On March) és Peter Steinbach dobos alkotja a zenekar felállását.

A banda második teljes értékű nagylemeze, a 'The Time Will Come' 2021. február 26-án jelent meg, a Black Sunset kiadó jóvoltából, rajta 11 "erőteljes, nyers és szofisztikált hangszerelésű tradícionális heavy metal-himnusszal". Az album hanganyagát a Pink Cream 69 és a Unisonic legendás basszusgitárosa (jelenleg a Magnum tagja), Dennis Ward keverte véglegesre, a Karlsruhe-beli Humble Stúdióban.

Bővebb információ és érdekességek a bandáról és az új albumról: www.aeonblack.de


Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [592. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás