Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [593. rész]


2021-03-06

Klasszikus melodic rock zene Nyugat-Európából...

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 593. rész

TERRA NOVA - 'Livin' It Up'

A Terra Nova egy holland dallamos rock / AOR zenekar, ami Grubbenvorst városából származik. A csapat 1996-ban debütált nagysikerű, 'Livin' It Up' című lemezével. Ezt követte a '97-es 'Break Away', majd a '99-es 'Make My Day'. Három lemez után - kiadóval kapcsolatos problémák okán - átmenetileg feloszlott a csapat, de a három tag, Fred, Ron és Gesuino egy Aquila nevezetű együttessel tért vissza. A Terra Nova szerződése végül 2004-ben jár le a problémás holland kiadónál. Ezután a neves Frontiers igazolta le a zenekart: itt jelent meg a 2005-ös 'Escape', illetve a 2010-es 'Come Alive'.

Az együttes 2013 végén látott neki hatodik nagylemeze megírásának. Miután Fred végzett a komponálással, 2014 nyarán fel is vették az anyagot. Az olasz Frontiers-nek azonban más elképzelései voltak az új Terra Nova album zenei irányzatával kapcsolatban, ezért a banda átmenetileg kiadó nélkül maradt. Ez az időszak 2015 februárjában ért véget - ekkor szerződtette le a zenekart az ausztrál MelodicRock Records (a világ minden tájára), valamint a King Records (Japán területére).

A csapat következő albuma, a 'Reinvent Yourself' - ahogy a címe is elárulja - egyfajta újrakezdés, megújulás volt a Terra Nova számára. A csapat 2015. március 23-án adta ki "eddigi legmagasabb kvalitású, legkiforrottabb anyagát" - olvasható a MelodicRock Records közleményében.

Három évvel később, 2018-ban egy újabb, 'Raise Your Voice' című stúdióalbummal tértek vissza az ausztrál rockerek. Hetedik sorlemezük újra korábbi kiadójuk, a Nexus / Seven Seas jóvoltából látott napvilágot (de a MelodicRock kiadó további támogatása mellett). Ez az album egyfajta visszatérés volt a Terra Nova klasszikus AOR / pomp / melodic rock stílusához, mind dalszerzői munka, mind pedig hangzás-stílus tekintetében.

A Terra Nova Facebook-oldala itt érhető el.


Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [593. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás