Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

Itt a doom metalista BLESSED BLACK zenekar új klipje, a 'La Brea'!


2021-03-09

A Cincinnati-beli doom metal kvartett, a Blessed Black kiadta 'La Brea' című single-dala hivatalos videóját.

A 'La Brea' című dal megjelenését követően a Blessed Black stúdióba vonult, hogy felvegye következő nagylemezét, aminek első ízelítője ez a single. 

A banda énekes-gitárosa, Joshua Murphy így nyilatkozott: "A 2020-as év nagy részét a legtöbb bandához hasonlóan mi is az élő zene gyászolásával és véget nem érő dalszerzéssel töltöttük. Az elmúlt évben rengeteg új anyagunk született, és hangzásunk is sokat fejlődött, megújult. Most végre kijelenthetjük, hogy pont úgy szól a zenénk, ahogy azt annak idején megálmodtuk". 

"2021 tavaszán felvesszük következő nagylemezünket, de addig is ki szerettük volna adni a kezünkből a 'La Brea' című single-t, egyfajta felvezetőképpen bandánk új hangzás-világához. Érzésünk szerint ez a nóta tökéletesen reprezentálja a Blessed Black új fejezetét. A dalt a Threshold Stúdió falai között vettük fel, Brian 'Bone' Thorburn hangmérnök közreműködésében, akivel nem mellesleg első EP-nk is rögzítettük. Rendkívül izgatottak vagyunk, hogy barátaink és rajongóink végre megtapasztalhatják, mennyi fejlődésen mentünk keresztül az elmúl egy évben".

Íme az új dal- és klip-premier:

A tradícionális heavy metalt, post-punk és grunge zenével, valamint "a doom műfaj legjobb elemeivel" ötvöző Blessed Black együttes 2017-ben jött létre, "egy részeges éjszaka utáni másnapon", Cincinnati városában. Az eleinte komolytalan projekt azóta négy jóbarát szenvedélyévé és elsőszámú időtöltésévé vált. A gitáros-énekes frontember Joshua Murphy komoly tapasztalattal a háta mögött vezeti bandáját - korábban ő volt a népszerű thrash metal banda, a War Curse frontembere. A Blessed Black színeiben őt kíséri barátja, Chris Emerson gitáros; a veterán dobos, Ray Bates; illetve Brad Bellamy basszer-erőmű.

A Blessed Black 2020 januárjában adta ki debütáló, 'Beyond the Crimson Throne' című albumát, amit annak idején így kommentáltak a bandatagok: "A 'Beyond the Crimson Throne' tökéletes reprezentációja annak a kalandnak, ami egységes bandaként és individuális zenészekként mindeddig bejártunk. Mindvégig igyekeztünk megtalálni a kiforrott hangzást, és azon voltunk, hogy igazi bandaként működjünk. A végeredmény pedig jobb lett, mint azt valaha is gondoltuk volna. Reméljük, Ti is élvezitek ezt az albumot!".

Bővebb infók, hírek a bandáról: www.facebook.com/blessedblackdoom


Itt a doom metalista BLESSED BLACK zenekar új klipje, a 'La Brea'!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás