Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [594. rész]


2021-03-10

Észak felé vesszük az irányt!
 

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 594. rész

STORMWARRIOR - 'Heading Northe'

A StormWarrior egy német power / speed metal banda, amit 1998-ban alapított Lars Ramcke gitáros-énekes és Andre Schumann dobos. Még abban az évben bevették maguk mellé Scott Bolter gitárost és Tim Zienert basszusgitárost.

A StormWarrior zeneileg a '80-as évek heavy metal-színteréről merít ihletet; elsősorban olyan legendás német metalbandák korai albumairól, mint a Helloween és a Running Wild.

A StormWarrior debütáló nagylemeze 2002-ben jelent meg. Ezt követte a 2004-es 'Northern Rage'. Mindkét album producere a legendás Kai Hansen (Helloween, Gamma Ray) volt, aki vokálon és gitáron is besegített néhány dal munkálataiba. A StormWarrior legtöbb dala egyébként viking-témákkal, -mítoszokkal foglalkozik.

2005-ben Alex Guth lett a banda új gitárosa; így Lars innentől fogva elsősorban a vokálokra tudott koncentrálni. David Wiczorek 2006-ban lépett ki a felállásból - az ő helyét vette végül át Guth, aminek az lett a vége, hogy Lars ismét gitárt ragadott. 2006 augusztusában a banda kiadott egy 'At Foreign Shores' című koncertlemezt, amit Japánban rögzítettek.

2007 végén kilépett a csapatból Jussi Zimmermann basszusgitáros is - helyét a jelenlegi tag, Yenz Leonhardt (Lacrimosa, ex-Iron Savior, ex-Saxon, stb.) vette át. Innentől fogva a banda többi tagja is saját nevét használja (korábban olyan művészneveken zenéltek, mint Black Sworde, Evil Steel, Hammerlord, Lightning Blade, stb.).

2008 februárjában jelent meg a StormWarrior harmadik nagylemeze, a 'Heading Northe' - ez az időpont egybeesett a banda fennállásának 10. évfordulójával.

A csapat következő sorlemezét már a neves Massacre Records gondozta: a 'Heathen Warrior' 2011. május 27-én látott napvilágot. Ezen az albumon a Ramcke / Guth / Leonhardt / Thiesbrummel felállás zenélt, és a produceri munkákat is maguk a bandatagok végezték el.

A StormWarrior ötödik nagylemeze, a 'Thunder & Steele' 2014. január 24-én jelent meg, szintén a Massacre gondozásában. Ezen a lemezen vendégként szólógitározik Piet Sielck, az Iron Savior frontembere.

A StormWarrior újabb, 'Norsemen' című albuma 2019. november 29-én jelent meg, szintén a Massacre Records jóvoltából. A 'Norsemen' album hanganyagát természetesen Piet Sielck keverte és maszterizálta, a hamburgi Powerhouse Stúdió falai között. A lemez borítóját a híres Andreas Marschall készítette.

A Terra Nova Facebook-oldala itt érhető el.


Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.

 

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [594. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás