Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [596. rész]


2021-03-17

A költői doom metal zene az utóbbi évek során újabb magaslatokba emelkedett. Ezt tapasztalhatjuk meg rovatunk mai epizódjában.

1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz - 596. rész

DEATH THE LEVELLER - 'The Hunt Eternal'

A Death The Leveller egy ír doom metal banda, amit 2016-ban alapított Dave Murphy basszusgitáros (Mourning Beloveth, Mael Mórdha), Shane Cahill dobos (Mael Mórdha) és Gerry Clince gitáros (Mael Mórdha), miután eredeti bandájuk, a Mael Mórdha átmenetileg visszavonulót fújt, 2015 novemberében. Az énekesi posztot Denis Downling (ex-Cursed Earth, ex-Celtic Legacy) tölti be.

A banda nevét az angol drámaíró, James Shirley (1595-1666) azonos című verséből kölcsönözték, ami alapvetően egy temetési epilógus / búcsúztató költemény. A csapat ennek megfelelően epikus, melankólikus és felkavaró doom metal zenét játszik.

A Death The Leveller bemutatkozó, 'I' című albuma 2017. június 12-én jelent meg. Ezt megelőzően, március 26-án adták első koncertjüket; méghozzá szülővárosukban, Dublinban, az Ereb Altor előzenekaraként. Annak ellenére, hogy az 'I' egy közel 40 perces hanganyag, hivatalosan mini-albumként / EP-ként adták ki (első körben csak digitálisan; 2017 novemberében pedig limitált bakeliten is, a Journey's End Records révén).

A második Death The Leveller album - vagyis a banda első nagylemeze - 'II' címmel látott napvilágot, 2020. március 13-án, a Cruz del Sur Music kiadó jóvoltából (CD-n, LP-n és digitális formában).

A 'II' című albumon "sötét hangulatú, áthatolhatatlan doom metal elegyedik az epic-metal műfaj elsöprő erejű hangszerelésével". Emellett némi tradícinális ír folk zene és melankólikus beütés is érezteti hatását az album művészi mivoltán, bemutatván "minden, az országért harcoló férfi és nő erőteljes küzdelmét és megpróbáltatásait". A Death The Leveller számára "a zene az érzelmek kifejezését és a tagok közötti összekötő kapcsot jelképezi". Ennek megfelelően, a 'II' egy "gondosan megkomponált, ambíciózus, gondolati mélységekben gazdag, súlyos riffekkel erősen megpakolt, katartikus, érzelmes és őszinte" albumra számíthatunk.

A 'II' című albumot megrendelni és végighallgatni itt lehet.


Rovatunk előző epizódjai itt érhetők el.


1000 dal, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz [596. rész]
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás