Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

FALSE MEMORIES - itt olasz goth-doom metal banda új szöveges klipje, a 'Voices'; megjelent az új album!


2021-05-08

A Frontiers Music Srl kiadó jelentette be az olasz False Memories együttes új, 'The Last Night of Fall' című albumát, ami május 7-én látott napvilágot.

A False Memories alapvetően gothic / doom metal zenét játszik, de dalaikban erős progresszív hatás is érezhető. Rossella Moscatello frontasszony ennek kapcsán így nyilatkozott: "Izgalmasnak találjuk, amikor progresszív zenei elemek vegyülnek "dark/goth" kontextusban; de ugyanakkor a dalszerzői struktúra tradícionális változatban készül. Ennek mentén készítettük el új albumunkat, ami - köszönhetően a banda fantasztikus felállásának - stílusok tekintetében meghaladta a tökéletes balanszot. Koncepció tekintetében a tudomány és a pszichológia volt ránk a legnagyobb hatással - a 'The Last Night of Fall' dalszerzői munkálatai közben arra törekedtünk, hogy az emberi lélek érzelmei, gyötrelmeit és örömeit sikeresen beleágyazzuk a zenébe. A hallgatók egy intenzív kalandon vehetnek részt; feltérképezhetik saját tudatukat és belső - sokszor viszályos - érzelmeiket. Erről szól ez a 11 számot magában foglaló lemez".

"A produkciós munkálatokkal nagyon sok időt töltöttünk, és az, hogy már a munkálatok során rettentően pozitív visszajelzéseket kaptunk mindenkitől, csak még bizakodóbbá tett minket. Egyébként a sors is úgy akarta, hogy egy olasz lemezkiadóval, a Frontiers-szel dolgozzunk együtt! Elmondhatatlanul nagy megtiszteltetés számunkra, hogy egy ilyen nagy presztízzsel bíró cég partnerei lehetünk! Jelen pillanatban 11 dalnyi, intenzív gothic / doom metal muzsikára számíthattok; majd pedig élőben is találkozunk, - remélhetőleg - a közeljövőben!".

A False Memories együttest eredetileg 2015-ben alapította Francesco Savino gitáros, aki 2016-ra meg is írta az első dalokat, melyek végül a debütáló EP-n kötöttek ki (négy eredeti dalról és egy feldolgozásról van szó). Az idő múltával a banda hangzása egyre jobban kiforrott, és egyre inkább a goth-rock / metal stílus irányába hajlott. Ebben a stílusban fogant meg a banda első nagylemeze, a 'Chimerical', amit 2018 januárjában adtak ki független gondozásban (rajta 8 új felvétellel és a fentebb említett demó 3 dalával). 2018 októberében csatlakozott a felálláshoz Rossella Moscatello énekesnő, akivel kiegészülve újra kiadták a 'Chimerical' albumot (megtoldva 3 bónusz dallal, melyeket Rossella énekelt fel).

A banda második nagylemeze, a 'The Last Night of Fall' egyik dalszerzője immáron maga Rossella volt, de a komponálásba besegített Francesco Savino gitáros is. A False Memories megújult felállásának további tagja Emanuele Cossu dobos, Moreno Palmisano másod-gitáros és Gianluca Zaffino basszusgitáros is.

A 'The Last Night of Fall' az alább látható borítóval és tracklistával jelent meg május 7-én:

01. Black Shades
02. Rain Of Souls
03. Voices
04. Hysteria
05. The Illusionist
06. Erased
07. White Crows
08. Unfaithful Dream
09. Sea Of Nothingness
10. Deep Breath
11. Don't Forget

Kedvcsinálóképpen az album előrendeléséhez, lentebb elérhető a 'Voices' című szám hivatalos videoklipje.

"A 'Voices' dal egy érzelmi hullámvasút, ami egy fájdalmakkal teli lélek bizonytalanságát, félelmeit, dühét és paranoiáit meséli el. Ez a szám megtestesíti számtalan ember lelki világát - pláne ezekben a nehéz időkben, amikor keményen meg kell küzdenünk a saját démonainkkal az előrelépés érdekében.  Egyébként a 'Voices' volt az első dal, amit jómagam és Francesco közösen szereztünk, és érzésem szerint remekül letükrözi a teljes album zenei világát; vagyis mindent, amik mi vagyunk belülről..." - mondta az énekesnő.

Ez a dal hivatalos "vokál-videó" formájában is napvilágot látott - íme:

Alább megtekinthető a 'Rain Of Souls' dal hivatalos videoklipje, valamint a 'The Illusionist' szöveges videója is, ami az album megjelenését követően látott napvilágot:

Bővebb infók, hírek a bandáról: www.facebook.com/falsememoriesband


FALSE MEMORIES - itt olasz goth-doom metal banda új szöveges klipje, a 'Voices'; megjelent az új album!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás