Akadálymentes verzió
Rock-Ness Hanglemezbolt Kezdőlapnak Rock-Ness Hanglemezbolt Kedvencek közé Rock-Ness Hanglemezbolt Oldal ajánlása Rock-Ness Hanglemezbolt Oldaltérkép Rock-Ness Hanglemezbolt
Rock-Ness Hanglemezbolt
HU
ENG

Hírek

ARTILLERY - megjelent a veterán thrash a banda 10. albuma; itt az új klip!


2021-05-08

A veterán dán thrasherek tizedik nagylemeze stílszerűen 'X' címmel látott napvilágot május 7-én, pénteken, a Metal Blade Records jóvoltából.

Az 1980-as évek közepén a dán Artillery zenekar az európai thrash-mozgalom egyik vezető bandájává vált. Majdnem 40 évvel később a csapat továbbra is megállíthatatlan. Ezt igazolja a tizedik sorszámú Artillery album, amit szimplán 'X' címmel láttak el. A banda az évtizedek során kétségkívül tökélyre fejlesztette sajátos hangzását, és ennyi idő után is képes maradandót, leendő klasszikust alkotni.

"Azt akartuk elérni, hogy új lemezünkön az Artillery stílusos védjegyei szerepeljenek - gondolunk itt a riffekre vagy a jellegzetes ritmusokra; a sajátos agressziónkra és dallam-világunkra. Egyébként mindig is az volt a célunk, hogy dallamos thrash metal zenét ötvözzünk a '70-es és '80-as évek heavy metal muzsikájának elemeivel. Erre kell most is számítani, de ezúttal megfejeltük a dolgot további új elemekkel, váratlan témákkal" - mondta Michael Stützer gitáros. "Annyira amúgy sem kell megerőltetnünk magunkat, amikor egy új lemez írásába vágunk bele, mert egyszerűen imádjuk, amit csinálunk".

2019-ben - sajnálatos módon - elhunyt Michael bátyja, a másik gitáros, Morten Stützer, ami érhetően nagy veszteség volt a banda számára; lévén 2018-ig minden Artillery-albumot nagy mértékben befolyásolt az ő játék- és dalszerzői stílusa. "Annak ellenére, hogy Morten 2016 óta nem lépett fel velünk a koncerteken, mindig is itt volt mellettünk; támogatott minket. Morten egy egyedülálló tehetség volt; egy fantasztikus dalszerző és egy végtelenül humoros fickó. Halálát követően gondolkodtam el először azon, hogy leállok a zenéléssel. Viszont Morten mindig azt mondta, hogy soha ne hagyjuk abba az Artillery működtetését, akkor sem, ha ő már nem lesz köztünk... Nagyon fog hiányozni nekünk..." - nyilatkozta Michael, bevallván, hogy ezúttal nehezebb feladat volt a dalszerzés testvére segítsége híján. Ennek ellenére azonban mégis sikerült összehozni egy erős anyagot, köszönhetően az új gitáros, Kræn Meier hozzájárulásának, aki 2017 óta zenél együtt a bandával.

Az 'X' albumot a koppenhágai Medley Stúdióban vették fel, Søren Andersen producer társaságában, aki a 2009-es 'When Death Comes' lemez felvételei óta minden Artillery-művet támogatott. Andersen ezúttal vendég-billentyűsként is hozzájárult a munkálatokhoz: a 'The Ghost Of Me' című dalban hallhatjuk az ő játékát. Másik érdekessége az új albumnak, hogy a banda sofőrei és merch-termékeit árusító kereskedői is besegítettek kórus-vokálon néhány dalba.

Az Artillery tagjai bíznak benne, hogy a koronavírus-járvány hamar lecseng, és újra útnak indulhatnak, hogy bemutassák élőben is az új dalokat, ugyanis a turnézás fontos része egy új album-ciklusnak. "Fantasztikus érzés, hogy közel 40 éve benne vagyunk az iparban. Nagyon örülünk ennek, és szerencsésnek érezzük magunkat, amiért azt csinálhatjuk, amihez értünk, és amit a legjobb szeretünk: újabb albumokat gyárthatunk és élőben zenélhetünk a rajongóinknak. Ha valaki azt mondta volna nekem 40 évvel ezelőtt, hogy 10 albumod lesz, és több mint 60 különböző országban léphetsz fel, nem hittem volna neki..." - fűzte hozzá Michael.

Az 'X' borítója és dallistája így néz ki:

01. The Devils Symphony
02. In Thrash We Trust
03. Turn Up The Rage
04. Silver Cross
05. In Your Mind
06. The Ghost Of Me
07. Force Of Indifference
08. Varg I Veum
09. Mors Ontologica
10. Eternal Night
11. Beggars In Black Suits

Az album május 7-én megjelent limitált LP-n, digipak CD-n, valamint digitális formában. Az előrendeléseket leadni, az alábbi képre kattintva lehet:

Íme az 'X' első ízelítője, az 'In Thrash We Trust' című szám premiere:

Itt pedig elérhető a 'Turn Up The Rage' című single-dal hivatalos videója, aminek producere Terkel Christensen (Aggressive Artwork) volt:

A lemez megjelenésének napján bemutatták az 'In Your Mind' dal hivatalos videóját is, aminek producere Morten S. Madsen (Popshit Film) volt.

Az album speciális változatának "kicsomagoló" videója itt tekintheő meg:

Az Artillery zenekar - amit jelenleg Michael Bastholm Dahl énekes, Michael Stützer és Kræn Meier gitárosok, Peter Thorslund basszusgitáros és Josua Madsen dobos alkot - legutóbbi kiadványa egy 'The Last Journey' című kislemez volt, ami a néhai Morten Stützer emlékére jelentettek meg. Erről bővebben itt írtunk. A banda legutóbbi nagylemeze a 2018-as 'The Face of Fear' volt.


ARTILLERY - megjelent a veterán thrash a banda 10. albuma; itt az új klip!
Vissza a hírekhez

Az Ön kosara jelenleg üres.

Ajánlás